Volkswagens nye kompakt-SUV får Norgespremiere i november
Gå tilbake

Volkswagens nye kompakt-SUV får Norgespremiere i november

8. oktober 2007

Volkswagens nye kompakt-SUV Tiguan vises for første gang i Norge på bilutstillingen BIL07 i november. Men allerede nå har Volkswagen-forhandlerne begynt å ta imot bestillinger.

Tiguan er lillebroren til suksess-SUVen Volkswagen Touareg. Tiguan er allerede i salg og de første bilene leveres til norske kunder i januar. Interesserte i Bryn-Helsfyr området kan kontakte Erik Arnesen AS for en nærmere kikk og flere detaljer.

Bilen er oppkalt etter to eksotiske dyr: tiger og iguan. Begge dyrene har egenskaper som kan overføres til bilen. Elegant og dynamisk som en tiger, men samtidig smidig med gode klatreevner som en iguan. Volkswagen Tiguan er en bil som passer like godt i byen som på fjellet.

Volkswagen Tiguan kommer i tre utstyrsversjoner ”Trend & Fun”, ”Track & Field” og ”Sport & Style”. Som den eneste SUVen i sitt segment kommer den i tillegg med to karosseriversjoner, hvorav den ene er tilpasset mer ekstrem terrengkjøring.

Volkswagen Tiguan blir en prisgunstig SUV i Norge. Kombinasjonen 4MOTION permanent firehjulstrekk (standard på alle Tiguan-modellene), 140 Hk dieselmotor og sekstrinns manuell girkasse er det for eksempel mulig å få for under 365.000 kroner. I tillegg er det mulig å få kombinasjonen 4MOTION permanent firehjulstrekk, 140 Hk dieselmotor og sekstrinns automat (Tiptronic) for 393.910 kroner, noe ingen konkurrenter kan tilby til den prisen.

Alle dieselmotorer har dieselpartikkelfilter (DPF) som standard. Kraftige skjermbuer, dørprofiler med beskyttelseslister og sideskjørt gir Volkswagen Tiguan en røff og dynamisk profil.

Bilens utvendige mål understreker at dette virkelig er en kompakt bil: 1,81 meter bred, 1,68 meter høy og 4,43 meter lang. Innvendig virker imidlertid Volkswagen Tiguan langt fra kompakt. Her er behagelig plass for fem voksne. Innredningen er svært fleksibel, blant annet kan baksetet reguleres i lengderetningen.

Volkswagen Tiguan er meget gunstig priset i forhold til sine konkurrenter, og vil i Norge ha disse prisene:

2.0 TDI 140Hk – Fra 363.650
2.0 TDI 140Hk tiptronic – Fra 393.910
1.4 TSI 150Hk – Fra 391.580

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email