Xledger rigges for fremtiden: Vokser på å spille andre gode
Gå tilbake

Xledger rigges for fremtiden: Vokser på å spille andre gode

2. juli 2020

Et ekte skybasert ERP-system, en attraktiv partnermodell og en sterk tverrfaglig kultur med engasjerte ansatte. Dette er Bryn-Helsfyr-baserte Xledgers vinneroppskrift i en forretningsverden der alt og alle digitaliseres.

Xledger er en av mange fremgangsrike teknologiaktører som har funnet seg godt til rette i Bryn-Helsfyr-området. Selskapet bak ERP-løsningen med samme navn har hatt tilhold på Bryn nesten helt siden norgeslanseringen i 2005. Først i Østensjøveien 34, deretter i naboeiendommen 32, begge eid av Bryn Eiendom.

Stø kurs og sunn utvikling

Xledger var tidlig ute med utviklingen av et ekte skybasert ERP-system – som er utviklet for å imøtekomme behov hos store selskap. Selskapet, som fortsatt er gründer-eid, har kunnet bygge målrettet og «stein på stein» – uten kortsiktige hensyn og forstyrrelser som følge av skiftende eierforhold.

På 15 år har Xledger vokst fra 0 til 250 millioner i omsetning – og det har vært lønnsomt helt siden 2008. Nå har virksomheten mer enn 165 ansatte, hvorav vel 100 i Norge og resten fordelt på kontorer i Sverige, England og USA. Løsningene er også tilgjengelig for det danske og finske markedet via partnere, samtidig som en rekke kunder bruker Xledger globalt.

Les også: «Hjalp kommunen med ny løsning da kornonatelefonen knelte»

Veksten fortsatte i 2019, da selskapet for fjerde år på rad fikk en fortjent plass på listen over norske gasellebedrifter. Det betyr at Xledger er blant den ene prosenten av norske aksjeselskaper som minst har doblet omsetningen fire år på rad.

Samme år styrket selskapet seg også overfor offentlig sektor gjennom kjøpet av Arena Norge AS, nå Xledger Offentlig AS, som allerede har vunnet avtaler med flere kommuner.

Ekte, skybasert ERP

I tillegg til å ha en stor kundemasse i SMB-markedet, opplever Xledger at stadig flere store selskaper velger deres løsning når de skal bytte til et moderne, skybasert ERP-system.

– Xledger er en ekte skytjeneste. Alt er på nett, ingenting må installeres eller oppdateres lokalt og man unngår de store oppgraderingsprosjektene. Alle kunder er på samme løsning – helt fra applikasjon til database. De har tilgang til alle ressurser, men betaler kun for det de bruker. Dette er en del av DNA’et vårt, og er med på å gjøre oss konkurransedyktige, sier administrerende direktør Ove Jørgen Carlsen (bildet).

Les også: «Styrker myndighetenes befolkningsvarling under pandemien»

Skalerbarhet og fleksibilitet i valg av funksjonalitet gjør at Xledger passer for mange ulike typer virksomheter. Systemet har en unik struktur som gjør det spesielt egnet for konsern og aktører med mange selskaper. Noen eksempler er eiendoms-, entreprenør- og kraftselskaper.

– Xledger gjør det enklere å ekspandere med flere selskaper og fortsatt ha full oversikt i ett system. Her jobber man transparent og sømløst på tvers av juridiske enheter og resultatområder. I tillegg er mange operasjoner automatisert for bedre oversikt og høyere effektivitet, sier Carlsen.

Vinn-vinn i sterke partnerskap

Gjensidig verdiøkende partnerskap er og blir en sentral bærebjelke i forretningsmodellen. For vel 100 byråer som leverer regnskapstjenester i Norge og internasjonalt er Xledger en viktig del av kundeleveransen.

– Vi har fått svært god respons på en attraktiv partnermodell og jobber tett med stadig flere dyktige byråer og konsulentselskaper. Vi tilbyr dem et solid, moderne verktøy for automatisering, innsikt og skalerbarhet – og får viktig lærdom tilbake. Kort sagt spiller vi hverandre stadig bedre, sier Carlsen.

Lærdom og nye kunder i krevende tid

Pandemien kom brått og uventet for Xledger som for alle andre.

– Vi brukte mye tid på risikohåndtering, men lærte også mye. Plutselig jobbet alle hjemmefra – og vi holdt informasjonsmøter for alle på Teams . Det meste gikk overraskende bra. Vi holdt hjulene i gang og erfarte at vi har en robust forretningsmodell. Heldigvis er situasjonen i ferd med å normalisere seg, men vi er forberedt på en høst utenom det vanlige. Vi tar med oss lærdommen videre, forteller Carlsen..

Han kan nå konstatere at det har vært et sterkt første halvår, også med Covid-19. Siden nyttår har blant annet kraft- og energiselskapet Tinfos, Ringerikskraft, Kenfish, Tinde Hytter og HAB Construction valgt Xledger.

Gir gass og bygger for fremtiden

Virksomheten har ambisiøse mål for videre vekst i inn- og utland. Da øker også betydningen av å videreutvikle og profesjonalisere hele organisasjonen. En egen prosess er igangsatt med et sterkt fokus på engasjement, involvering og forankring blant alle ansatte.
Systemer og rutiner videreutvikles og det rekrutteres stadig flere dyktige folk – blant annet utviklere, konsulenter, selgere og innenfor HR.

– Nå legger vi stor vekt på å kombinere videre vekst med kompetansebygging og profesjonalisering i alle ledd. Menneskene og kulturen er kjernen i dette, og for å lykkes med våre ambisiøse mål må vi både tiltrekke, inspirere og videreutvikle de beste folka i alle disipliner, avslutter Carlsen.

————–

Personbildet: – Vi trives godt på Bryn, sentrumsnært – og med et av byens beste kommunikasjonstilbud. Området er velfungerende, ujålete og rikt på andre spennende teknologiselskaper, sier administrerende direktør Ove Jørgen Carlsen i Xledger. (Foto: Xledger)

Gruppebildet: Xledger har vel 100 ansatte i Norge, og rekrutterer stadig flere dyktige folk innen blant annet salg, konsulent, marked og økonomi. (Foto: Xledger)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
OJC_3 OJC_3 Østensjøveien 34 og 32. Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet Østensjøveien 34 og 32. Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet Gjengen_2 Gjengen_2 Østensjøveien 32 Østensjøveien 32 XLedger Løsningsillustrasjon XLedger Løsningsillustrasjon