– Viktig å holde til i et dynamisk miljø | – Viktig å holde til i et dynamisk miljø
Gå tilbake

– Viktig å holde til i et dynamisk miljø

30. oktober 2013

Når det gjelder beliggenhet er det flere faktorer som er viktig, men for en bedrift i vekst er det av spesielt stor betydning å være i et område der også mange andre bedrifter fra ulike bransjer er etablert. Det mener Olav Grøndahl, administrerende direktør i Svea Finans.

Svea er et svensk, privateid konsern etablert i 1981. Opprinnelig var forretningsidéen til selskapet å håndtere inkasso for store bedrifter. Siden den gang har både tjenestetilbudet og kundemassen vokst betraktelig, ikke minst gjennom oppkjøp. Salget til morselskapet Svea Ekonomi har økt fra 3 mill. SEK i 1986 til 1 068 mill. SEK i 2012. Selskapet har i dag omtrent 7000 kunder, og teller om lag 645 ansatte. 60 av disse er lokalisert på det norske hovedkontoret på Helsfyr.

God infrastruktur

– Vi flyttet først fra lokalene våre ved Ullevål stadion til Grenseveien her på Helsfyr i 2005, og så til dagens kontorer i Innspurten i 2011. Vi flyttet altså fra Bryn-Helsfyr til Bryn-Helsfyr, noe som jo viser at vi er godt fornøyd med å være her, sier Grøndahl.

Da selskapet bestemte seg for å flytte fra Ullevål til Bryn-Helsfyr var det flere grunner til det, men i særlig stor grad på grunn av den gode infrastrukturen, minnes direktøren.

– Vi er jo rett i nærheten av Ring 3, E6 og t-banen, og dessuten er det gode forbindelser også i forhold til Gardermoen. Samtidig trengte vi etter hvert mer plass, og da vi trivdes så godt i området ville vi gjerne bli værende her da vi flyttet på nytt for to år siden. Mange av våre ansatte bor utenfor Oslo, og da er det bra å ha kontor utenfor bykjernen, i henhold til kommunikasjon, sier han.

Marked i vekst

Svea Ekonomi har som hovedmål å bli den ledende leverandøren i Europa på fakturaadministrasjon, factoring og inkasso. Konsernet ligger gjerne i forkant av den teknologiske utviklingen i bransjen, og er opptatt av at kvaliteten på tjenestene skal oppfattes som førsteklasses av brukerne.

– Vi arbeider for vekst, og vi har nå gått inn i et nytt marked i dette med å kjøpe fakturaer, i det såkalte SBM-markedet (små- og mellomstore bedrifter, red.anm.). Dette er noe vi satser kraftig på. Dette er relativt nytt i Norge, men det er stort internasjonalt, sier han.

Med denne tjenesten kan vekst-bedrifter komme til Svea Finans og få betalt faktura som de sender ut, på fakturatidspunktet. De har dermed ikke noe kreditt-tid på det, og de får penger med en gang.

– På denne måten kan disse bedriftene forbedre likviditeten sin. Så tar vi også over risikoen. Jeg tror dette vil slå an nå; det er mange nye selskaper i vekst som har utfordringer med likviditet, spesielt nå som bankene strammer inn overfor sine næringslivskunder.

Område i utvikling

De ansatte i Svea Finans trives godt i Helsfyr Atrium, og nyter blant annet godt av det de mener er byens beste kantine. Samtidig er mange fornøyde med området som sådan, ifølge Grøndahl:

– Dette er et område i utvikling, og det merkes. Hovin skole ved siden av oss skal blant annet bygges ut, sånne ting er positivt for området.

Han understreker dessuten at det er veldig mange andre selskaper som er etablert i området. Dette mener han er en stor fordel når man skal ut og profilere seg selv og sine tjenester.

– Vi holder til i et dynamisk og pulserende miljø, og det er veldig viktig for oss. Spesielt i og med at vi arbeider i en bedrift som søker vekst og utvikling, da er det smittende å være i et sånt miljø.

 

 

http://www.svea.com/no/nor/

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
firmaprofil_svea_finans_1 firmaprofil_svea_finans_1