Verdensledende innenfor sin bransje | Verdensledende innenfor sin bransje
Gå tilbake

Verdensledende innenfor sin bransje

1. februar 2013

– Tilgjengelighet og kommunikasjon er viktig for oss, og veide tungt i beslutningen om å flytte til Bryn-Helsfyr, sier Vanja Sue Bergersen hos AstraZeneca Norge.

AstraZeneca er et av verdens ledende bio-farmasøytiske selskaper. Selskapets forretningsidé er å utvikle og markedsføre kostnadseffektive behandlingsløsninger basert på innovative legemidler for å fremme helse og livskvalitet. Hvert år bruker de ca. 25 milliarder kroner på forskning verden over for å utvikle nye effektive medisiner, innenfor terapiområder som kreft, hjerte/kar, mage/tarm, infeksjoner, nevrologi, luftveier og inflammasjon.

AstraZeneca ble dannet i 1999 ved en fusjon mellom svenske Astra AB og britiske Zeneca PLC. Konsernets ledelse holder til i London, mens forskningen gjennomføres i en rekke land rundt om i verden. De har totalt ca. 57.000 medarbeidere i over 100 land, hvor AstraZeneca markedsfører sine legemidler.

Menneskelig ansvar
AstraZeneca er tilsluttet FN-initiativet Global Compact som både er et nettverk og et redskap for bedrifter som ønsker å jobbe aktivt og seriøst med samfunnsansvar.

– Helse er det mest verdifulle et menneske har, og det er viktig for oss å drive forretning på en etisk forsvarlig måte. Alle våre ansatte skal kjenne til og etterleve AstraZenecas etiske retningslinjer. Like viktig er det at vi kontinuerlig påser at også våre leverandører arbeider i tråd med våre retningslinjer – både i industriland og i utviklingsland, sier Bjarne Johnson, daglig leder i AstraZeneca Norge.

I Norge har selskapet i dag ca. 60 medarbeidere, hvorav majoriteten har kontor i Helsfyr Atrium på Bryn-Helsfyr i Oslo.

Nordisk tilhørighet
Den norske virksomheten er i dag en del av AstraZeneca Nordic/Baltic, som har kontorer i nærheten av alle de syv landenes hovedsteder.

– I 2010 gjennomgikk AstraZeneca en nordisk omorganisering. Kombinert med at den tidligere leieavtalen på vestsiden av byen utløp, følte vi at tiden var moden for å vurdere ny lokalisering og nye lokaler, sier Vanja Sue Bergersen, Lead Clinical Research Associate hos AstraZeneca Norge.

Etter å ha analysert nye behov og vurdert ulike områder og eiendommer, flyttet selskapet inn i 8. etasje i Helsfyr Atrium i mai 2010. Der disponerer ca. 35 av de ansatte i Norge 1100m2 flotte, moderne og sydvendte lokaler, med panoramavinduer som gir en fantastisk utsikt over byen og Oslofjorden.

Midt i blinken
Næringsområdet Bryn-Helsfyr ligger tett på Oslo sentrum og er et knutepunkt som knytter øst til vest og nord til syd. Området har god tilgjengelighet via vei og offentlig kommunikasjon, og ligger på riktig side av byen i forhold til Gardermoen.

– Tilgjengelighet og kommunikasjon er viktig for oss, spesielt etter at vi ble en del av den nordiske organisasjonen, forteller Bergersen. – Vi reiser mer enn tidligere, og får ofte nordiske kollegaer på besøk. Den effektive tilgangen til flybussen og Oslo Lufthavn Gardermoen er derfor kjærkommen. Det er også gode veiforbindelser i alle retninger, og det store tilbudet på offentlig kommunikasjon gjør det lett å ta seg frem til våre lokaler.

AstraZenecas gjester som skal overnatte benytter seg ofte av Rica Helsfyr Hotel like ved, der selskapet har inngått en bedriftsavtale. Dette gir kort vei til og fra kontoret, samtidig som det gode tilbudet på offentlig transport gjør det enkelt for dem å benytte seg av tilbudene i sentrum om kvelden.

– Alle i bygget deler en stor felles kantine i første etasje som server veldig god mat, inkludert flere varme og kalde retter daglig. Så da passer det jo kanskje ekstra bra for oss at vi har inngått en avtale med treningssenteret på Valhall, ler Bergersen, som selv er treningsinstruktør.

– Utsikten vi har fra lokalene våre er fantastiske og de fleste som kommer hit for første gang blir veldig imponert. Nå håper vi bare på at det skal bli flere utendørskonserter på Valle Hovin – vi hare jo den beste orkesterplassen, avslutter hun smilende.

AstraZeneca Norge sine hjemmesider finner du her.

(Bilder: Compleo Communication)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
astrazeneca_bilde02.jpg astrazeneca_bilde02.jpg astrazeneca_bilde03.jpg astrazeneca_bilde03.jpg