– Stor fare for avskilting og tvangsinndragning | – Stor fare for avskilting og tvangsinndragning
Gå tilbake

– Stor fare for avskilting og tvangsinndragning

5. desember 2011
Ifølge NAF, som har hovedkontor i Østensjøveien 14 på Bryn-Helsfyr i Oslo, er det mange nordmenn som kjører rundt uten godkjent EU-kontroll, uten forsikring og uten å ha betalt årsavgift.

– Det er skremmende mange som setter eget eller andres liv i fare gjennom unnasluntring.  Mange biler har allerede fått eller vil få skiltene avklippet. Dette er ikke en hyggelig måte å avslutte året på, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding.

Hvert år kreves betalt årsavgift sammen med gyldig forsikring og godkjent EU-kontroll for å få oblat til bilen.

Oblatene skulle vært festet på bilens registreringsskilt innen 14. august i år, men fortsatt kjører 89 594 nordmenn rundt i biler som ikke har godkjent EU-kontroll, og 137 000 mangler gyldig forsikring.

– Det er skremmende høye tall. Selv om EU-kontroll omhandler minstekrav til teknisk stand på bilen er den viktig å gjennomføre for at alle skal kunne reise sikkert og miljøvennlig. Å kjøre uten gyldig forsikring kan gi gjeldsproblemer resten av livet med tanke på loven om regress fra forsikringsselskapene. Et uhell vil bety at du er ansvarlig for å betale hele summen ned til siste krone og øre. Forsikringspremien blir i denne sammenhengen kun småpenger å betale, sier Engebretsen.

Det er ifølge meldingen nå 64 784 norske bilister som fremdeles ikke har betalt årsavgiften. Alle kravene er nå overført til innkreving hos Statens innkrevingssentral. De har fullmakt til å ta pant i løsøre hos den enkelte, eller kreve lønnstrekk hos arbeidsgiveren.

Manglende forsikring og EU-kontroll kan du selv ordne opp i raskt, men kravet på årsavgiften som er overført til Statens innkrevningssentral må nok gå sin myndige gang.

– Blir bilen din avskiltet må du ut med 1200 kroner for å få utlevert skiltene igjen, avslutter Engebretsen i meldingen.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email