Spenning på alle arenaer i Premier League til helgen | Spenning på alle arenaer i Premier League til helgen
Gå tilbake

Spenning på alle arenaer i Premier League til helgen

3. desember 2009

Man skal ikke grave dypt for å finne de gode poengene i helgens Premier League-runde, skal vi tro CANAL+, som i Norge har kontorer i Innspurten 9 på Bryn-Helsfyr i Oslo. I følge en pressemelding fra kanalen starter spenningen allerede i helgens første kamp, der tabelljumbo Portsmouth får en ny sjanse til å nærme seg hovedfeltet når de får Burnley på besøk på Fratton Park.

På tradisjonell ”Tippekamptid” klokken 16.00 kan du velge mellom å følge storhetene Manchester United, Liverpool og Arsenal, mens Chelsea gjester City of Manchester Stadium kl. 18.30.

Oversikt og kommentarer:

Portsmouth – Burnley, lørdag 5/12 kl. 13.45 på CANAL+ Sport 1/HD
Avram Grant fikk ingen god start som manager i Portsmouth, men man forventet neppe mirakler i og med at det var Manchester United som sto på motsatt halvdel. Pompey har tapt seks av sine sju hjemmekamper, mens Burnley kun har erobret ett poeng på fremmed gress så langt. Gjestene viste imidlertid igjen utmerket moral da de scoret tre mål på Boleyn Ground etter at West Ham hadde tatt ledelsen 5-0.

Kommentator Per-Jarle Heggelund:
Portsmouth, med alle sine bekymringer og vel vitende at de så langt er Premier Leagues svakeste lag, møter Burnley – som på sin side er det laget som har sluppet inn flest mål. Enda mer presist, ligaens dårligste hjemmelag tar i mot ligaens dårligste bortelag. Utfordringen til både Avram Grant og Owen Coyle blir å tette alle luker.

West Ham – Manchester United, lørdag 5/12 kl. 16.00 på CANAL+ Sport 1
West Ham har to ganger gitt fra seg 2-0 ledelser den siste måneden, og heller ikke mot Burnley sto man distansen ut. Manchester United har vunnet lagenes tre siste innbyrdes oppgjør, men det er verdt å merke seg at West Ham faktisk sto med tre strake seire mot Fergusons menn før det.

Kommentator Øyvind Johannessen
West Ham har vært imponerende ustabile, hvis det er noe som heter det, og gjerne i en og samme kamp. Manchester United var langt under pari før pause mot Portsmouth sist, men ender altså med å vinne ganske komfortabelt likevel. Litt vanskeligere blir det trolig i London, men West Hams defensive problemer er dype og godt dokumenterte.

Blackburn – Liverpool, lørdag 5/12 kl. 16.00 på CANAL+ Sport 2
To seire på fire dager i forrige uke kan ha roet nervene betraktelig på Anfield, og plutselig er avstanden opp til Tottenham på tredje plass på langt nær avskrekkende for Benitez og hans menn. Blackburn sliter fortsatt offensivt, men har ikke tapt hjemme siden seriestarten 15. august.

Arsenal – Stoke, lørdag 5/12 kl. 16.00 på CANAL+ Sport Extra
Arsenal ble et nummer for små mot Chelsea sist, men hjemme mot Stoke er The Gunners soleklar favoritt, til tross for skadeproblemene og to ligatap på rad. Stoke tapte 1-4 på Emirates i serieavslutningen i mai, men vant som enkelte kanskje husker 2-1 da lagene møttes på Britannia.

Manchester City – Chelsea, lørdag 5/12 kl. 18.30 på CANAL+ Sport 1
I 2004/05 tapte Chelsea en eneste kamp, nemlig borte mot Manchester City etter scoring av Nicolas Anelka på straffespark. De blå har nå åtte strake seire mot de lysebkå, og Robinhos scoring i september i fjor er Chelseas eneste baklengsmål mot Manchester City siden tapet høsten 2004. City har kun tapt en kamp denne sesongen, mens Chelsea som kjent er nummer to på den statistikken med sine to tap for Wigan og Aston Villa.

Kommentator Arve Fuglum:
Sju uavgjorte på rad kan fort bli åtte for City, eller enda verre, det kan bli tap nummer to for sesongen. Chelsea virker fryktelig sterke og det må skje noe helt spesielt med City dersom de skal kunne tukte ligalederen.

Aston Villa – Hull, vises i opptak lørdag 5/12 kl. 20.30 på CANAL+ Sport 2

Søndag:

Fulham – Sunderland, søndag 6/12 kl. 16.00 på CANAL+ Sport 2
Fulham kommer fra Europa League-kamp torsdag til kamp mot et Sunderland som er ubeseiret i sine fem siste oppgjør mot Fulham. The Black Cats har de siste månedene tatt poeng mot de store og tapt poeng når man har regnet dem som favoritt.

Everton – Tottenham, søndag 6/12 kl. 17.00 på CANAL+ Sport 1/HD
Tottenham står uten tap på Goodison siden april 2004, og Everton har kun scoret ett mål på de fem hjemmekampene mot Spurs som er spilt siden den gang. De to siste oppgjørene på Goodison har begge endt 0-0.

Kommentator Arve Fuglum:
Everton spilte meget bra, men gikk tomhendt hjem etter lokaloppgjøret mot Liverpool søndag. Her vil også laget ha en Europa League-kamp i beina. Spurs imponerer og vil nok gjøre livet surt for de blå også.

Kilde: Pressemelding fra CANAL+

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email