Sesong for tomme batterier og innelåste nøkler | Sesong for tomme batterier og innelåste nøkler
Gå tilbake

Sesong for tomme batterier og innelåste nøkler

16. desember 2009

Me en temperatur som varierer fra mange plussgrader til råkulde er det i følge NAF viktig å være forberedt og sørge for å ha et toppladet batteri.

NAF Assistanse er landets største leverandør av mobilitet og forsikringsrelaterte tjenester, og mottar 800 000 henvendelser til sitt mkontaktsenter hvert år. Ca 200 000 av disse er bilrelaterte, og i følge en melding er tomme batterier og innelåste nøkler to av gjengangerne på denne årstiden.

"Blir bilen brukt mest til småkjøring er batteriet garantert ikke toppladet og dermed ikke klar til å møte en kuldeperiode. Derfor oppfordrer vi bileierne til å ta en vedlikeholdslading av batteriet", skriver NAF i meldingen.

NAF anbefaler også å gi bilen en liten julegave i form av et sett startkabler. Det er viktig for egen sikkerhet og for å hjelpe medtrafikanter.

"I en stresset førjulstid kan det være enkelt å glemme å ta med seg nøkkelen når man forlater bilen, eller simpelthen miste den. Hver dag må NAF Veitjeneste hjelpe bilister som står fast uten bilnøkkel. Derfor anbefaler vi å ta med en reservenøkkel som oppbevares på et fast sted" skriver NAF.

Å dirke opp en bildør når nøkkelen er gjenglemt i tenningen er vanligvis gjort på få sekunder. Mye verre er det å miste nøkkelen. Moderne bilnøkler finner du ikke den nærmeste jernvarehandel.

For å få nye nøkler til nyere biler må du bevise at du er bilens rette eier, og bilforhandlerne leverer ikke ut nye nøkler uten å være sikre på eierforholdet. Dessuten kan det bli en kostbar affære i og med at en moderne bilnøkkel med funksjoner for alarm, startsperre og sentrallås gjerne koster over 2000 kroner. Å reise på korte og lange turer med bare én nøkkel kan derfor bli både problematisk og kostbart.

Det ligger mange nøkler i snøen som er fortapte for bileieren. En reservenøkkel som du oppbevarer på et trygt sted kan vise seg å være verdt sin vekt i gull dersom du mister hovednøkkelen.

Kilde: www.naf.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email