– Personlige bildegaver er årets hit | – Personlige bildegaver er årets hit
Gå tilbake

– Personlige bildegaver er årets hit

19. desember 2011

Ifølge Elektronikkbransjen, som har kontorer i Fyrstikkalléen 3 A på Bryn-Helsfyr, er det i år store sjanser for at du får en personlig fotobok i julegave. Nordmenn lager fotobøker, kalendere og personlige julekort som aldri før.

Ifølge en pressemelding fra bransjeforeningten, kan du i år til og med få frimerke eller julepapir med bilder av familien.

– Endelig har folk sett at bildene på PCen bør ut på papir før maskinen kræsjer eller ny teknologi erstatter den gamle, sier administrerende direktør Synnøve Bjørke (personbildet) i Stiftelsen Elektronikkbransjen i meldingen. Hun og resten av fotobransjen setter pris på bildeglade nordmenn i julestemning og jobber nå hardt med å få ferdig alle bestillinger før jul. Hittil i år har det vært en økning på 50 prosent i produksjonen av fotobøker. Det ventes en hektisk juleinnspurt, og bransjen ber folk kjappe seg med sine kreative bildeproduksjoner.

Ny bruk
– Bruken av fotobøker har forandret seg siden de først dukket opp på markedet. Da var det flest bøker fra reiser, bryllup og av familien. Nå blir det også laget kokebøker, interiørbøker og bøker om hjemstedet. Noen tar bilder av det de samler på og putter det inn i en bok, enten det er frimerker eller biler, sier Bjørke.

Fotobøker er ifølge Elektronikkbransjen blitt rimeligere å lage de siste to årene, og løsningene er blitt enklere. Folk bestiller nå større og dyrere fotobøker enn de gjorde i begynnelsen. De aller fleste som har bestilt en fotobok velger også å gjøre det på nytt.

– For mange er nok fotobøker en god løsning i den vanskelige jakten på en personlig og spesiell gave, sier Bjørke.

Høysesong
Ifølge meldingen bestilles over 95 prosent av alle fotobøker hjemmefra på nett, mens et mindre antall lages direkte i butikken. Vanligvis tar det en uke å få boken produsert.

Desember er høysesong for bestilling av fotobøker, og mange av fotokjedene jobber døgnet rundt for å få ferdig bestillingene. Men de får ikke levert til de som er alt for sent ute.

Ifølge bransjeforeningen er man allerede for sent ute denne uken.

– De som bestiller en uke før julaften kan nok bli skuffet når de oppdager at boken ikke blir ferdig eller kommer frem i tide, sier Bjørke.

Kilde og personbilde: www.elektronikkbransjen.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Fyrstikkalleen 1og3_Fasade Fyrstikkalleen 1og3_Fasade