Paintball-senter på Bryn-Helsfyr | Paintball-senter på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Paintball-senter på Bryn-Helsfyr

10. mai 2006

Er du en av dem som kun forbinder Paintball med firmafester og utdrikningslag? Vel, da må du utvide din horisont, skal vi tro Lars Andersen, daglig leder i Oslo Reball Center på Bryn-Helsfyr. De siste tre-fire årene har sporten virkelig fått rot i Norge, og det finnes i dag over 20 seriøse lag som spiller og deltar regelmessig i turneringer. Flere og flere ser at dette ikke bare er for guttegjenger – men også kan være et seriøst alternativ til jogging og andre aktiviteter.

I lokalene hos Oslo Reball Center i Østensjøveien 16 på Bryn-Helsfyr finner du to avdelinger, hvor den ene er for aktive utøvere mens den andre passer for de uten særlig paintball-erfaring. – I tillegg til selve banene finner du også garderobe med dusj, utstyrsutsalg samt kafeteria og oppholdsrom for medlemmer – hvor man kan slappe av mellom ”slagene”. Så det er all grunn til å legge veien innom, om det så er for å kikke på eller prøve fasilitetene, eller for å vurdere medlemsskap, sier Andersen.

Paintball er en forholdsvis ung lagsport, med røtter i USA på 1970-tallet. To lag spiller mot hverandre på bane, enten innendørs eller ute i naturen, og det laget som eliminerer det andre, vinner. Det finnes store variasjoner i hvordan spillet organiseres. Noen foretrekker ”cowboy og indianer” i skogen mens andre holder seg innendørs med turneringsspill på profesjonelt nivå.

I den mest vanlige formen av spillet henger man et flagg i hvert av lagenes startpunkt. I løpet av tilmålt tid er det om å gjøre å få fatt i motstanderens flagg – og føre det tilbake til eget startpunkt. Hver lagspiller er utstyrt med en paintball-markør – som kan avfyres ved hjelp av drivgass – og hvor prosjektilet er en gelatinkule med maling på størrelse med en klinkekule. Dersom en av spillerne blir truffet av en gelatin-kule , er spilleren markert og ute av spillet.

Oslo Reball Senter arrangerer også turneringer hvor lag fra endre deler av landet deltar – og hvor du også kan spille mot lag fra Sverige og Danmark – hvor sporten er enda mer populær enn i Norge.

Du kan finne ut mer om Paintball og Oslo Reball Center på http://sniperpaintball.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email