Paintball-senter på Bryn-Helsfyr | Paintball-senter på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Paintball-senter på Bryn-Helsfyr

Er du en av dem som kun forbinder Paintball med firmafester og utdrikningslag? Vel, da må du utvide din horisont, skal vi tro Lars Andersen, daglig leder i Oslo Reball Center på Bryn-Helsfyr. De siste tre-fire årene har sporten virkelig fått rot i Norge, og det finnes i dag over 20 seriøse lag som spiller og deltar regelmessig i turneringer. Flere og flere ser at dette ikke bare er for guttegjenger – men også kan være et seriøst alternativ til jogging og andre aktiviteter.

I lokalene hos Oslo Reball Center i Østensjøveien 16 på Bryn-Helsfyr finner du to avdelinger, hvor den ene er for aktive utøvere mens den andre passer for de uten særlig paintball-erfaring. – I tillegg til selve banene finner du også garderobe med dusj, utstyrsutsalg samt kafeteria og oppholdsrom for medlemmer – hvor man kan slappe av mellom ”slagene”. Så det er all grunn til å legge veien innom, om det så er for å kikke på eller prøve fasilitetene, eller for å vurdere medlemsskap, sier Andersen.

Paintball er en forholdsvis ung lagsport, med røtter i USA på 1970-tallet. To lag spiller mot hverandre på bane, enten innendørs eller ute i naturen, og det laget som eliminerer det andre, vinner. Det finnes store variasjoner i hvordan spillet organiseres. Noen foretrekker ”cowboy og indianer” i skogen mens andre holder seg innendørs med turneringsspill på profesjonelt nivå.

I den mest vanlige formen av spillet henger man et flagg i hvert av lagenes startpunkt. I løpet av tilmålt tid er det om å gjøre å få fatt i motstanderens flagg – og føre det tilbake til eget startpunkt. Hver lagspiller er utstyrt med en paintball-markør – som kan avfyres ved hjelp av drivgass – og hvor prosjektilet er en gelatinkule med maling på størrelse med en klinkekule. Dersom en av spillerne blir truffet av en gelatin-kule , er spilleren markert og ute av spillet.

Oslo Reball Senter arrangerer også turneringer hvor lag fra endre deler av landet deltar – og hvor du også kan spille mot lag fra Sverige og Danmark – hvor sporten er enda mer populær enn i Norge.

Du kan finne ut mer om Paintball og Oslo Reball Center på http://sniperpaintball.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email