Nytt småkirurgi-tilbud ved Apexklinikken | Nytt småkirurgi-tilbud ved Apexklinikken
Gå tilbake

Nytt småkirurgi-tilbud ved Apexklinikken

22. november 2018

Det brede helsetilbudet i Bryn-Helsfyr-området forsterkes nå ytterligere ved at Apexklinikken, det private, tverrfaglige helsesenteret i Fyrstikkalléen 3b, utvider tjenestene med småkirurgi og gastrokirurgiske vurderinger.

Det nye tilbudet er muliggjort ved at Dr. Kristinn Eiriksson, som er spesialist i generell- og gastrokirurgi, har avsluttet samarbeidet med Volvat og flyttet praksisen til Apexklinikken.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått dr. Eiriksson på laget og dermed kunne utvide det tverrfaglige tilbudet med småkirurgi. Det skal være lett å få hjelp med plager som inngrodd tånegl eller magesmerter. Time fås i løpet av en uke, de fleste konsultasjonene og inngrepene tar kun 30 minutter og det trengs ingen henvisning, sier klinikkens assisterende daglig leder, Kari Dahl Gullikstad.

Bred kompetanse
Dr. Eiriksson har jobbet som overlege i flere år. På Volvat jobbet han med fedmekirurgi, brokkkirurgi, galleveislidelser (inkludert gallesteinsproblematikk), endetarmsproblematikk (inkludert hemoroider, fissur og fistler), utredning av generelle magesmerter (inkludert refluks i spiserør og mellomgulvsbrokk). Han gjennomfører årlig mellom 100 og 150 laparoskopiske lyskebrokkoperasjoner (TEP) i privat regi.

Småkirurgi
De generelle småoperasjonene som kan foretas på klinikken er føflekker (primær og utvidet), talgcyster, lipomaer, inngrodde tånegler etc. Mindre hudlesjoner som bør fjernes kan som regel opereres vekk i samme time som vurderingen.

Gastrokirurgi
Ved alle lidelser i tarmsystemet, må det først foreta en vurdering. Følgende lidelser vurderes på Apexklinikken: magesmerter, ACNES, gallegangs-/galleblæresykdom, syrerefluks, problemer i endetarmen og bukveggsbrokk. I de tilfellene hvor ikke operasjonen kan foretas der, skrives det en henvisning i samråd med pasienten eller forsikringsselskapet til riktig instans.

Problemer i endetarmen behandles på klinikken. Sammen med en sykepleier vil dr. Eiriksson foreta endetarmsundersøkelser med behandling av hemoroider, marisser og fissurer.

Dr. Eiriksson har som en av få i Norge spesialisert seg på ACNES (Anterior Cutaneous Nerve Entrapment) og foretar behandling med injeksjoner av lokalbedøvelse og Botox. ACNES kan være årsak til så mye som 30% av langvarige magesmerter. Injeksjonene settes ultraveiledet.

Les mer om det kirurgiske tilbudet på klinikken her.

Les mer om det brede helsetilbudet på Bryn-Helsfyr her.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
kirurgi kristinn1 kirurgi kristinn1 kirurgi2 kirurgi2