NCC sertifiserer 5 nye prosjekter etter BREEAM-systemet | NCC sertifiserer 5 nye prosjekter etter BREEAM-systemet
Gå tilbake

NCC sertifiserer 5 nye prosjekter etter BREEAM-systemet

24. november 2009

NCC Property Development, som blant annet har kontorer i Innspurten 9 på Bryn-Helsfyr i Oslo, sertifiserer 5 nye prosjekter etter miljøklasserfiserings-systemet BREEAM. NCCs ambisjon med det egenutviklede ”Future Office by NCC” er i følge en pressemelding å utvikle bygg som påvirker miljøet så lite som mulig. BREEAM forenkler dette arbeidet som et komplett vurderingsverktøy.

– Vi vil bruke BREEAM i alle våre utviklingsprosjekter. Med dette systemet skaper vi en bedre totaløkonomi for hele byggets livsløp og bidrar på denne måten til å redusere negativ miljøpåvirkning fra bygg og byggevirksomhet, sier Joachim Hallengren, administrerende direktør i NCC Property Development AB i meldingen.

BREEAM er et verktøy som vurderer og klassifiserer byggets totale miljøpåvirkning. Over 110.000 bygg rundt i verden er klassifisert iht. BREEAM, og nærmere 500.000 bygg er registrert for å bli klassifisert. NCC samarbeider nå med andre i bransjen for å etablere en nordisk tilpasning.

– Vi ønsker å være ledende i eiendomsbransjen når det gjelder miljøansvar. De miljøverktøy vi anvender i dag måler ulike deler av byggets miljøpåvirkning, men med BREEAM kan vi ta et helhetsgrep rundt den totale påvirkningen, sier Joachim Hallengren.

Da BREEAM ble utviklet i England på 1990-tallet var det basert på Europeiske forutsetninger, som anses som en av de største fordelene med systemet. I tillegg er det kostnadseffektivt og gir verdifull støtte i hele byggeperioden.

– Det at vi velger BREEAM for alle våre prosjekter betyr et ytterligere skritt fremover i vårt miljøarbeid. Vi er også ”Corporate Partner” på selskapsnivå i EUs initiativ GreenBuilding for å redusere energiforbruket i bygg, og vi er også partner i GreenLight for best mulig belysning i kombinasjon med redusert energiforbruk, sier Joachim Hallengren.

Studier viser at grønne bygg raskt lønner seg pga lavere energikostnader. Det finnes også studier som viser fordeler for helsen som et resultat av lavere sykefravær. På samme måte kan en vise til at skoleelever oppnår bedre resultater i bygg med høye miljøambisjoner.

BREEAM står for Building Research Establishment Environmental Assessment Method.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email