Morten Meier ny programvaresjef i HP Norge | Morten Meier ny programvaresjef i HP Norge
Gå tilbake

Morten Meier ny programvaresjef i HP Norge

5. juli 2006

OSLO, 29. mai 2006 – Morten Meier er utnevnt som ny programvaresjef i HP Norge. HP er suveren markedsleder på distribuert administrasjonsprogramvare i Norge, og sitter nå med omlag 20 prosent markedsandel. – Programvare er et strategisk satsningsfelt for HP Corporate. Nå satser vi tungt i HP Norge med å forsterke partnerkanalen og utvider også teamet og salgsstyrken med flere nyansettelser, sier nyutnevnt programvaresjef i HP Norge, Morten Meier.

Morten Meier går inn i stillingen etter å ha bidratt til tidenes største programvarekontrakt i Norge. Etter kontraktsinngåelsen med Hydro IS Partner om leveranse av programvareporteføljen HP OpenView tidligere i år, kunne HP Norge i siste kvartal vise til en markedsandel på 20,6 prosent av programvaremarkedet i Norge. Meier har jobbet med programvare i HP siden han kom til selskapet i 2000, og har selv jobbet hardt for den raske utviklingen HP OpenView-salget har hatt i selskapet de siste årene.

– Vi opplever at stadig flere kunder strever med å få IT infrastrukturen sin til å bli endringsdyktig nok til å være et reelt støtteverktøy for virksomhetens forretningsprosesser. HP OpenView sklir rett inn i denne problemstillingen, og gir kundene det ledelsesverktøyet de trenger for å være føre var, bli varslet og kunne sette i gang tiltak før problemene oppstår, sier Morten Meier.

Han forteller at programvaren tas imot med stor entusiasme hos kundene og han er derfor svært optimistisk med tanke på, på sikt, å ta enda større andeler av dette markedet.

– Vi ser at mange virksomheter fortsatt har et stort behov for konsolidering og effektivisering av administrasjonsverktøyene. De sliter med å integrere og automatisere prosesser og rutiner (ITIL) mot støtteverktøyene. HPs OpenView-portefølje har funksjoner for dette som er helt unike, derfor er vi svært optimistiske med tanke på å ta enda større deler av dette markedet, sier Morten Meier.

Meier sier også at mange større virksomheter har utfordringer rundt administrasjon av sine IT-eiendeler (IT-asset management) og automatisering og sporbarhet innen tilgangskontroll. I tillegg til dette, adresserer HPs OpenView –portefølje også de regulative krav (blant annet SOX – Sarbanes-Oxley) som flere virksomheter enn tidligere antatt, må imøtekomme.

Visste du at:

– HP har den mest komplette porteføljen i programvaremarkedet. Asset Management, Service Management, Configuration Management, Identity Management, Business Process Management, Applications Management og IT Governance er blant de løsninger som adresseres med HP OpenView -porteføljen.

– HP OpenView har den mest aktive brukerforeningen i markedet, med over 200 aktive brukere som utveksler erfaringer og har flere samlinger i løpet av året, både nasjonalt og via sitt internasjonale nettverk. (Se www.novug.no for info)

– HP driver utstrakt opplæring i programvareporteføljen og har utstedt over 500 HP OpenView-sertifiseringer i forhandlernettet, mange av disse er rene HP OpenView –forhandlere.

– HP bruker store ressurser på forskning og utvikling av programvare. HP har et eget forskningslaboratorie i Bristol som fokuserer på fri forskning innen programvare.

– HP har de siste 12 måneder kjøpt opp 4 selskaper for å styrke og komplettere programvareporteføljen i selskapet (Pergerine, ApplQ, Quterbay, Trustgenix,)

– Omsetningsveksten for programvare i HP Corporate var på 20% siste kvartal, men veksten for programvare i HP Norge er vesentlig større.

– HP har unike løsninger for både overvåking og administrasjon av konvergerte miljøer innen telekom- og IT.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Morten Meier, programvaresjef i HP Norge

Mobil: 97057717

Om HP

HP tilbyr teknologi og løsninger for forbrukere, privat næringsliv og offentlige sektor. Selskapets tilbud strekker seg fra IT-infrastruktur, personlige systemer og globale tjenester, til digital bildebehandling og skrivere. HP har de siste fire forretningskvartalene, der det siste endte 30. april 2006, omsatt for 88.9 milliarder dollar på verdensbasis. For mer informasjon om HP, besøk www.hp.no eller www.hp.com.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email