Molly og jentene i farta! | Molly og jentene i farta!
Gå tilbake

Molly og jentene i farta!

25. oktober 2013

‘Jenter i farta’ har fått stor oppmerksomhet i media i det siste. Bilsportjentene har virkelig fått vist seg frem, og til helgen kan du møte dem på Oslo Motor Show.

Norges Bilsportforbund (NBF), som holder til i Nils Hansens vei 2 på Bryn-Helsfyr, forteller at jentene fortsatt er i mindretall, men at de hevder seg stadig bedre og bedre. Gutta skal dermed ikke føle seg for trygge i norsk bilsport lenger!

Jentene gjør seg stadig mer bemerket i norsk bilsport. Selv om de fortsatt utgjør under 10 % av de aktive, så plasserer de seg stadig oftere høyt på resultatlistene. Nå vil NBF ha enda flere jenter inn i bilsporten, og de ønsker selv å være med på å hjelpe andre jenter i gang.

Derfor har NBF har startet prosjektet «Jenter i farta». Her vil de mange jentene som allerede har funnet veien til bilsporten, bidra til å få enda flere jenter til start. Jentene vil både rekruttere flere og gjøre hverandre til bedre bilsportsutøvere gjennom samlinger og andre tiltak.

– Jentene kommer for fullt. I år har vi hatt tidenes første jente som norgesmester i gokart, og det var en jente som vant juniorcupen i rallycross i år. I den cupen var faktisk mer enn halvparten av deltagerne jenter, sier generalsekretær i Norges Bilsportforbund Hallgeir Raknerud, som setter stor pris på at jentene nå selv tar grep for å bli enda flere.

-Vi har en visjon om at bilsport er for alle, og da selvfølgelig også jenter. Ikke bare som aktive utøvere, men også som mekanikere, tillitsvalgte og funksjonærer, fortsetter Raknerud.

Molly Pettit (29) fra Drammen kjører en stor Ford Mustang med 500 hestekrefter på asfaltbaner i Norge og Danmark. Hun vil gjerne ha flere jenter å konkurrere med.

– Mine erfaringer fra bilsportmiljøet er utelukkende positive. Jenter er velkomne og det er ikke noe problem å konkurrere med gutta. Men jeg håper at det kan komme flere jenter også i min klasse, sier Molly som har vært en av initiativtagerne til «Jenter i farta».

Under Oslo Motor Show på Norges Varemesse på Lillestrøm 25.-27. oktober kan du treffe «Jenter i farta» på egen stand.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: NBF, Molly Pettit)

 

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
nbf_bilsport-jenter_1 nbf_bilsport-jenter_1 nbf_molly_2 nbf_molly_2 nbf_bilsport-jenter_2 nbf_bilsport-jenter_2