Mobilen – vår mest intime følgesvenn | Mobilen – vår mest intime følgesvenn
Gå tilbake

Mobilen – vår mest intime følgesvenn

24. november 2009

Folk over 50 slipper knapt mobiltelefonen. Men vi er alle mobilavhengige. Det er til og med en liten gruppe som synes det er greit å svare på anrop når de er på sitt mest intime med partneren, skal vi tro en undersøkelse gjennomført av Norstat for Tele2 Norge, som har kontorer i Brynsengfaret 6B på Bryn-Helsfyr i Oslo.

Telefonsamtaler og meldinger er i følge undersøkelsen det klart viktigste ved nordmenns mobilbruk, mens nettlesing, musikk og epostfunksjon er det som foreløpig brukes minst.

– Undersøkelsen viser at mobiltelefonen har revolusjonert kommunikasjonen mellom mennesker i Norge i en grad vi ikke kunne forestille oss for noen år siden. I praksis slår ni av ti nordmenn aldri av telefonen, heller ikke om natten. Overraskende nok er det folk over 50 som greier seg kortest tid uten mobiltelefonen. To av tre sier de ikke greier seg uten mobilen i mer enn én dag. Og sannelig finnes det en liten gruppe som synes det er greit å ta imot samtaler også under intimstunder med partneren. Men akkurat det siste vil vi av åpenbare årsaker ikke oppfordre til, selv om vi lever av å skaffe nordmenn billig mobilbruk, spøker Haakon Dyrnes, administrerende direktør i Tele2 Norge, i en pressemelding.

Undersøkelsen viser også at mobilkameraet er i flittig bruk, at sju av ti mener det er greit å snakke i mobiltelefonen på bussen, toget eller trikken og når vi handler mat, mens tre av fire ikke synes det er greit å snakke i telefonen når vi sitter ved middagsbordet.

92 prosent av oss mener pris og abonnement er det viktigste kriteriet for kjøp av mobil.

– Det er hyggelig for oss, we are born to be cheap, og Tele2 har akkurat markert 426 dager som nr. 1 på telepriser.no, sier Haakon Dyrnes i meldingen.

Et funn som muligens vil bekymre veimyndighetene er imidlertid at over halvparten av oss bryter påbudet om handsfree mobilsamtaler når vi kjører. 56 prosent av mennene og 47 prosent av kvinnene overtrer dette påbudet. – Jeg skal selvsagt ikke forsvare dette, men grunnen er nok at vi alle har vent oss til den fleksibiliteten og kommunikasjonsmulighetene mobiltelefonen gir i forhold til familie, venner og jobb, og at dette stadig strekker grensene for vår bruk av mobil, framholder Dyrnes.

– I Norge er det i dag flere mobilabonnementer enn det er innbyggere, og det ble sendt over seks milliarder smser i fjor.

Kilde: Pressemelding

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email