La Liga-kamper på CANAL+ denne helgen | La Liga-kamper på CANAL+ denne helgen
Gå tilbake

La Liga-kamper på CANAL+ denne helgen

19. november 2011

CANAL+, som i Norge har kontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo, viser en rekke toppkamper i denne serierundens La Liga-kamper lørdag 19. og søndag 20. november.

Dette fremgår av presseinformasjon fra selskapet:

Hele ni kamper fra La Liga står på sendeplanen denne serierunden – alle i HD.  Lørdag inviteres seerne til syv timers studiosending med fokus på keepere. I studio fra kl. 17.30 er programleder Anne Sturød, fotballekspert Lars Tjærnås og La Liga-ekspert Petter Veland. CANAL+ har vært i Spania og snakket med Villarreal-keeper Diego López og laget en sak på den store horden av dyktige fotballkeepere i La Liga, mens Thomas André Ødegaard nylig har returnert fra keeperstudietur til Barcelona og RCD Espanyol. Ellers blir det et gjensyn med CANAL+-ekspert Sid Lowe, analyser og høydepunktet fra Villarreal – Real Betis, Barcelona – Real Zaragoza og Valencia – Real Madrid.

Villarreal har skuffet til nå denne sesongen. De ligger på nedre halvdel i La Liga og er allerede slått ut av Champions League. Skader har rammet den gule ubåten i stor skala de siste ukene, og det er fortsatt mange spillere som er utilgjengelig av nevnte årsak. De to siste seriekampene har dog blitt gjennomført til god stilkarakter, og de har vunnet 2-0 over Rayo Vallecano og spilt uavgjort 0-0 mot Espanyol. Bare en av fem kamper hjemme på El Madrigal har endt med tap, og de vant 2-1 forrige gang Real Betis var på besøk i 2009. Det er bare to poeng ned til nedrykksstreken for Villarreal, som ligger to poeng bak motstanderen foran denne kampen. Real Betis åpnet sesongen med 12 poeng på de fire første kampene, men i løpet av de syv siste kampene har de bare tatt ett poeng. Det kom på hjemmebane mot Málaga i forrige serierunde, men de maktet fortsatt ikke å score. Sevilla-laget har ikke funnet veien til nettmaskene i noen av de fire siste kampene, og de fire siste bortekampene er tapt. Spissparet Jonathan Pereira og Rubén Castro jakter begge en etterlengtet scoring i det som vil være deres 50. kamp for Real Betis.
Lørdag 18.00: Villarreal – Real Betis, CANAL+ Fotball / CANAL+ Sport Extra HD

Barcelona avga to nye poeng da de spilte 2-2 mot Athletic Bilbao på San Mamés forrige helg, og ligger dermed tre poeng bak Real Madrid etter 11 serierunder. En så stor avstand har ikke katalanerne hatt opp til Real Madrid under Josep Guardiolas ledelse, og derfor er det meget viktig for Barcelona at de ikke avgir poeng i denne kampen. Det har de ikke for vane å gjøre; Real Zaragoza har nemlig bare vunnet to av 57 kamper på Camp Nou – forrige gang i 1965. Da var nåværende Real Zaragoza-trener Javier Aguirre ikke engang fylt seks år. Barcelona har vunnet de fire siste hjemmekampene mot laget fra Aragón – forrige sesong takket være en scoring av Seydou Keita. Gjestene ligger kun ett poeng over streken, og har ikke vunnet på de fire siste kampene. De to siste bortekampene mot Osasuna og Atlético Madrid er tapt med 1-6, og det er bare Osasuna som slipper inn flere mål enn Real Zaragoza. David Villa befestet sin posisjon som Spanias mestscorende gjennom tidene med sin scoring mot Costa Rica på tirsdag, og jakter her sin scoring nummer 225 i spansk fotball – 32 av de tidligere har kommet for nettopp Real Zaragoza.
Lørdag 20.00: Barcelona – Real Zaragoza, CANAL+ Fotball / CANAL+ Sport Extra HD

Lørdagskvelden avsluttes med rundens store godbit mellom Valencia og Real Madrid. Forrige sesong endte kampen med de utrolige tennissifrene 3-6, og gjestene ledet 4-0 til pause. Gonzalo Higuaín scoret da ett av sine etterhvert svært så mange hat-trick for Real Madrid, mens Kaká noterte seg for to nettkjenninger. Roberto Soldado scoret ett av trøstemålene for Valencia, og den tidligere Real Madrid-spissen jakter sin 25. seriescoring for Valencia. Hjemmelaget overtok 3. plassen på tabellen med seier over byrival Levante forrige serierunde, og er ubeseiret på de seks siste seriekampene. De har også muligheter for avansement i Champions League, og har vist seg klart sterkest bak de to store til nå denne sesongen. Real Madrid topper tabellen med tre poeng ned til Barcelona, og ønsker å ha et så stort forsprang som mulig inn mot El Clásico om drøyt tre uker. Hovedstadslaget har vunnet de fire siste kampene mot Valencia og de syv siste kampene i La Liga, men totalt sett er de underlegne Valencia på Mestalla med 33-21-22.
Lørdag 22.00: Valencia – Real Madrid, CANAL+ Fotball / CANAL+ Sport HD

Lunsjkampen denne serierunden spilles mellom to lag som har for vane å spille tidlig på søndager. Dette blir Real Sociedads tredje lunsjkamp, mens Espanyol spiller sin andre kamp på dette tidspunktet. Vertene har tatt færrest poeng av alle lag i La Liga, og ligger også sist om man ser på poeng tatt i kalenderåret 2011. Trener Philippe Montanier sitter løst i trenerstolen, og det ikke så rart med tanke på at den forrige trepoengeren kom hjemme mot Granada i midten av september og at de tre siste kampene er tapt mot Levante, Real Madrid og Rayo Vallecano. Hjemme på Anoeta er de aldri enkle og ha med å gjøre, og innbyrdes har La Real et solid overtak med 40-10-11 på de 61 kampene som er spilt hjemme mot Espanyol. Katalanerne spilte uavgjort hjemme mot Villarreal i siste kamp før landslagspausen, og fikk da Juan Forlín utvist et kvarter før slutt. Argentineren scoret selvmålet som vippet forrige sesongs oppgjør i Espanyols disfavær forrige sesong, og således kan det være duket for U21-stopperen Jordi Amat i denne kampen.
Søndag 12.00: Real Sociedad – Espanyol, CANAL+ Fotball / CANAL+ Sport HD

Klokken 16.00 er det Osasuna som verter Rayo Vallecano på Reyno de Navarra. Osasuna er blant de sterkeste hjemmelagene i Spania, og tar alltid brorparten av sine poeng i Pamplona. Til nå denne sesongen har de tatt 11 av sine 14 poeng på hjemmebane, og de har ikke tapt på eget gress siden Athletic Bilbao ble for sterke i midten av april. Siden er blant annet Valencia, Sevilla, Villarreal og daværende serieleder Levante beseiret, og etter elleve serierunder har de lagt seg til på øvre halvdel av tabellen. Som mot Barcelona fikk de storstryk av Real Madrid på bortebane, og nå skal man forsøke å reise seg på hjemmebane mot en av de positive overraskelsene i La Liga til nå denne sesongen. Nyopprykkede Rayo Vallecano ble spådd under streken av de fleste, men enn så lenge har de gjort tipset til skamme. Med 15 poeng ligger de på 8. plass, og formen er stigende med tre seire på de fire siste kampene, deriblant 4-0 over Real Sociedad forrige serierunde. Forrige gang laget møttes i 2003 var det Madrid-laget som stakk av med seieren, og siden den gang er det bare to spillere som fortsatt er med i troppen; hjemmelagets Francisco Puñal og gjestenes Míchel.
Søndag 16.00: Osasuna – Rayo Vallecano, CANAL+ Sport 3 / CANAL+ Sport HD

Sevilla mot Athletic Bilbao er et oppgjør som klinger meget godt i ørene på de som liker spansk fotball, og som bør være en fin inngangsportal for de som enda ikke har fått opp øynene for denne serien. Forrige sesongs oppgjør var meget dramatisk med syv scoringer, overtidsmål, to straffespark, elleve gule kort og en utvisning, og det var Sevilla som til slutt stod igjen som seiersherrer med 4-3. Det er som regel hjemmelaget som står igjen med flest poeng etter møtene mellom de to lagene; 40-18-9 på Ramón Sánchez Pizjuán utlignes nesten totalt av 41-10-16 på San Mamés. Sevilla har ikke noen av sine 14 siste hjemmekamper mot baskerne, men har vist svakhetstegn de siste ukene. Først gikk de på et forsmedelig poengtap hjemme mot Racing Santander, deretter fulgte sesongens første tap hjemme mot Granada, før man spilte 0-0 mot Mallorca forrige serierunde. De holder likevel 5. plass med 18 poeng, men konkurrentene jakter like bak. Athletic Bilbao har ikke tapt noen av de syv siste seriekampene, og spilte en meget god kamp mot Barcelona forrige serierunde. Oppgjøret endte 2-2, og Fernando Llorente satte da sesongens sjette scoring. Julien Escudé får altså en stri tørn mot «Løvenes konge» i det som blir hans kamp nummer 150 for Sevilla.
Søndag 18.00: Sevilla – Athletic Bilbao, CANAL+ Sport 3 / CANAL+ Sport HD

Atlético Madrid ligger på nedre halvdel etter elleve serierunde, og fortsetter dermed å underprestere – slik de gjorde store deler av forrige sesong. Hjemme på Vicente Calderón har de dog unngått å tape denne sesongen, men de har avgitt poeng mot både Osasuna, Sevilla og Mallorca. Forrige hjemmekamp slo de tilbake med 3-1 over Real Zaragoza, men de kom tilbake på jorden med tap for Getafe forrige serierunde. Å tape mot Getafe i seg selv er ikke spesielt alarmerende, men på daværende tidspunkt var Getafe tabelljumbo og spilte med 10 mann i over en time. Den colombianske spissen Falcao skadet seg på landslagssamling og spiller ikke denne kampen – dermed legges en del av det offensive ansvaret over på Adrián López og tilretteleggeren Gabi, som her får sin kamp nummer 200 i La Liga. Levante var lenge den store askeladden i fotball-Europa, men har kommet ettertrykkelig ned igjen på jorden med tomålstap mot Osasuna og Valencia. De holder dog fortsatt 4. plassen og har all grunn til å være storfornøyd så langt, men på Vicente Calderón sliter de stort med 0-1-5 de seks kampene de har spilt på denne banen.
Søndag 20.00: Atlético Madrid – Levante, CANAL+ Fotball / CANAL+ Sport HD

Granada sliter fortsatt med å finne veien til nettmaskene, og gikk målløse av banen for tredje hjemmekamp på rad mot Racing Santander forrige serierunde. Totalt har det nyopprykkede laget bare scoret fire ganger på 11 kamper, men de viste borte mot Sevilla for to serierunder siden at de kan hamle opp med de store på en god dag. Hjemme på Los Cármenes har de ikke vunnet siden Villarreal ble slått 1-0 i 3. serierunde, og spissen Ikechuckwu Uche ble pepet av banen forrige hjemmekamp. Granada ligger under streken etter elleve serierunder, men det er bare målforskjellen som skiller dem fra Sporting Gijón på 16. plass. Mallorca sliter også med å score mål, og har ikke funnet veien til nettmaskene mer enn åtte ganger denne sesongen. Halvparten har blitt scoret fra straffemerket, og Joaquín Caparrós jakter fortsatt sin første seier som Mallorca-trener etter tre uavgjorte og to tap i løpet av sine fem første kamper. Øylaget har ikke vunnet noen av sine elleve siste bortekamper i La Liga, og har kun poenget ned til de tre lagene som ligger under streken.
Søndag 22.00: Granada – Mallorca, CANAL+ Fotball / CANAL+ Sport HD

Kilde og bilder: www.canalplus.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
AnneSturod-mball Kr AnneSturod-mball Kr Petter Veland Petter Veland