Kurser folk fra hele landet | Kurser folk fra hele landet
Gå tilbake

Kurser folk fra hele landet

26. november 2015

— Med kunder fra hele landet er tilgjengelighet svært viktig, sier Hans Aamodt ved Qross Kurssenter i Østensjøveien 36 på Bryn.

Qross Kurssenter er landets største Adobe-sertifiserte aktør og holder kurs innen en rekke typer programvare. Deltakere kommer til de moderne lokalene i Østensjøveien fra hele landet, så beliggenhet og nærhet til kommunikasjonsmidler er viktig. Som Oslos nest største kollektivknutepunkt valgte Qross Kurssenter å etablere virksomheten på Bryn.

Selskapet har tilbudt kurs og konsulenttjenester innen et bredt utvalg av programvare for flere fagområder i en årrekke, men skilte ut kursvirksomheten i et eget selskap i 2012. De ni ansatte utvikler og holder kurs på alle nivåer.

— Med kunder fra hele landet er beliggenheten viktig. At det er enkelt å ta seg til Bryn med ulike kollektivtilbud, og ikke minst fra Gardermoen, er en stor fordel, forklarer daglig leder Hans Aamodt (bildet), og tilføyer:

— Vi har holdt til her i mange år og trives i nærmiljøet, som vi oppfatter som sentralt og sentrumsnært. Vi er avhengige av funksjonelle og innbydende lokaler som er enkelt tilgjengelige for våre deltakere.

Rask utvikling

I en verden hvor utviklingen stadig går raskere og kravene til omstilling og videreutdanning i arbeidslivet skjerpes, øker etterspørselen etter utdanningstilbud som kurs av den typen Qross utvikler og arrangerer.

— Vi tilbyr kurs innen Adobe-programmer som blant annet InDesign, Photoshop og Illustrator, programvare, koding og publiseringsløsninger innen webdesign, animasjon, videoredigering og produksjon, grafisk design og foto, samt Microsoft-programmer, forteller Aamodt, som kunne fortsatt oppramsingen. Totalt tilbyr Qross over 80 forskjellige kurs, som dekker alle brukernivåer.

— Qross er Norges største Adobe-sertifiserte kurssenter. Dette innebærer både at vi som kurssenter er sertifisert, og må oppfylle en rekke krav til virksomheten, og at våre instruktører er sertifiserte. Vi opererer på Adobes høyeste nivå, noe som blant annet innebærer kontinuerlig evaluering, definerte krav til pedagogisk tilbud og dokumenterbar ekspertise i programvaren.

En investering

Qross satser på instruktører som både har praktisk erfaring og teoretisk fagkunnskap, slik at de vet hvordan praktiske problemstillinger skal løses, er gode pedagoger og sørger for at kursene er matnyttige og ”to the point”.

— Det du lærer på kurs hos oss kan du gå direkte tilbake på arbeidsplassen og nyttiggjøre deg med en gang. Mange som bruker programvare i sin arbeidshverdag går i gamle spor og bruker unødvendig lang tid og mye ressurser på å løse dagligdagse utfordringer, snarere enn å utvikle seg faglig og effektivisere arbeidet gjennom økt kunnskap, sier Aamodt.

Utviklingen innenfor programvare for blant annet design, foto og film går svært raskt. Samtidig velger mange organisasjoner å håndtere denne typen kommunikasjonsarbeid internt.

— Kompetanseheving er derfor en investering i en mer effektiv hverdag. Følgelig arbeider vi også kontinuerlig med utvidelse og videreutvikling av vårt kurstilbud for å dekke behovet i markedet, forteller Aamodt.

Utvikling er et stikkord i bransjen. Det skyldes ikke bare at programvaren utvikler seg. Det skjer også store forandringer innen de ulike fagfeltene. Kurstilbudet må speile disse.

— Med den farten utviklingen har er det vanskelig for brukerne å vedlikeholde sin kompetanse i en travel hverdag. Vårt mål er derfor å bistå brukerne, slik at de holder seg oppdaterte, tilegner seg kompetanse som gjør deres arbeidshverdag både mer effektiv, kreativ og morsom, samt bidrar til at virksomhetene sparer tid og penger.

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email