Spennende elevfoto-prosjekt: «Helsfyr før, nå og i fremtiden» | Spennende elevfoto-prosjekt: «Helsfyr før, nå og i fremtiden»
Gå tilbake

Spennende elevfoto-prosjekt: «Helsfyr før, nå og i fremtiden»

20. september 2017

Samtidig som Bryn-Helsfyr-området har åpnet neste kapittel i sin utviklingshistorie, er elever ved Fyrstikkalléen skole (F21) i gang med det høyaktuelle fotoprosjektet, «Helsfyr før, nå og i fremtiden». De har tilgang til unikt materiale fra fortiden – men trenger lokale virksomheters hjelp til å dokumentere nåtiden.

Den kombinerte ungdoms- og videregående skolen F21 ligger delvis i den historiske fyrstikkfabrikken ved det som nå er Fyrstikktorget på Helsfyr. Skolen har ca 1000 elever og 120 ansatte, og programområdene Studiespesialisering og Medier og kommunikasjon.

Spennende, prisbelønnet prosjekt

Elevene ved F21 er med på å gjøre Helsfyr til det det er i dag. Ved å trekke linjer bakover og forover har skolen satt i gang et fotoprosjekt om nærområdet. Ved å blande historiske bilder, arkitekturfotografier, bilder av folk i arbeid, portretter og gruppeportretter, vil de vise en ny side av en by i forandring.

Prosjektet har allerede tiltrukket seg stor interesse, og har allerede vunnet 1. pris i konkurransen om Thor Heyerdahl stipendet 2017. Det planlegges utstillinger i løpet av våren 2018.

Trenger din hjelp

Skolen har funnet spennende, gamle fotografier i skolens arkiv, mens de nye fotografiene tas i disse dager av elever som fordyper seg i fotografi i Vg2 og Vg3, Medier og kommunikasjon.

For å kunne ta gode arkitektur-, interiør-, portrett- og gruppebilder er elevene avhengig av at virksomhetene på Helsfyr er imøtekommende og slipper dem inn for å fotografere. De kommer i små grupper og vil ikke bruke lang tid. Skolen håper virksomhetene og de ansatte i nærområdet ønsker dem velkommen når de henvender seg – og på denne måten bidrar til å realisere det spennende og aktuelle prosjektet.

Les mer om prosjektet på skolens sider.

Kontaktpersoner ved skolen:

Åsa Mikkelsen – mikkelsen@asamaria.com
Anne-Stine Johnsbråten, Mob: 91776697, e-post: anjoa020@osloskolen.no )

Illustrasjonsbilder: Fyrstikkalléen skole – F21

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
F21 Fotoprosjekt 1kr2 F21 Fotoprosjekt 1kr2 F21 Fotoprosjekt 2kr F21 Fotoprosjekt 2kr F21 Fotoprosjekt 3kr2 F21 Fotoprosjekt 3kr2