HLF er størst | HLF er størst
Gå tilbake

HLF er størst

24. oktober 2013

Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) har passert 56.000 medlemmer og er den hurtigst voksende organisasjonen for folk med en funksjonsnedsettelse.

HLF, som holder til i Brynsveien 13 på Bryn-Helsfyr, er en av svært få interesseorganisasjoner som opplever medlemsvekst. De har vært en landsdekkende organisasjon siden 1947, men har aldri vært større enn nå. Til sammenligning hadde forbundet 17.100 medlemmer i 1996. I november i fjor passerte medlemstallet 55.000, og under ett år senere har HLF satt ny rekord igjen med 56.000 medlemmer.

– Det er svært gledelig at så mange viser oss tillitt ved å bli medlem, samtidig som det følger et stort ansvar med å være landets største organisasjon for funksjonshemmede. HLF jobber hardt for å gjøre hverdagen enklere for landets hørselshemmede og vi skal forebygge hørselsskader i befolkningen. En avgjørende kraft i HLFs arbeid er våre 2.000 frivillige som gjør en fantastisk innsats for hørselssaken, sier generalsekretær Anders Hegre.

700.000 nordmenn lever i dag med nedsatt hørsel. I 2024 kan så mange som en million nordmenn være hørselshemmet. En stadig eldre befolkning og flere støykilder er viktige årsaker til det stigende antallet.

– Vi ser at hørsel seiler opp som den nye store folkehelseutfordringen, derfor er det en meget viktig oppgave for HLF å få myndighetene med på en skikkelig satsing på rehabilitering og forebygging av hørselsskader. Gjennom HLF Briskeby kompetansesenter får mange hørselshemmede svært god hjelp, men vi ønsker å utvide og styrke tilbudet betydelig, sier Hegre.

HLF har fått gjennomslag for en rekke viktige interessepolitiske saker de senere årene, blant annet:

* Obligatorisk hørselsscreening av nyfødte
* Obligatorisk teksting av norsk kinofilmer
* Landsomfattende likemannstjeneste som er gratis for brukeren

 

(Bilder: HLF, arkiv)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
hlf_hearing_1 hlf_hearing_1 hlf_hearing_2 hlf_hearing_2