HLF er størst | HLF er størst
Gå tilbake

HLF er størst

Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) har passert 56.000 medlemmer og er den hurtigst voksende organisasjonen for folk med en funksjonsnedsettelse.

HLF, som holder til i Brynsveien 13 på Bryn-Helsfyr, er en av svært få interesseorganisasjoner som opplever medlemsvekst. De har vært en landsdekkende organisasjon siden 1947, men har aldri vært større enn nå. Til sammenligning hadde forbundet 17.100 medlemmer i 1996. I november i fjor passerte medlemstallet 55.000, og under ett år senere har HLF satt ny rekord igjen med 56.000 medlemmer.

– Det er svært gledelig at så mange viser oss tillitt ved å bli medlem, samtidig som det følger et stort ansvar med å være landets største organisasjon for funksjonshemmede. HLF jobber hardt for å gjøre hverdagen enklere for landets hørselshemmede og vi skal forebygge hørselsskader i befolkningen. En avgjørende kraft i HLFs arbeid er våre 2.000 frivillige som gjør en fantastisk innsats for hørselssaken, sier generalsekretær Anders Hegre.

700.000 nordmenn lever i dag med nedsatt hørsel. I 2020 kan så mange som en million nordmenn være hørselshemmet. En stadig eldre befolkning og flere støykilder er viktige årsaker til det stigende antallet.

– Vi ser at hørsel seiler opp som den nye store folkehelseutfordringen, derfor er det en meget viktig oppgave for HLF å få myndighetene med på en skikkelig satsing på rehabilitering og forebygging av hørselsskader. Gjennom HLF Briskeby kompetansesenter får mange hørselshemmede svært god hjelp, men vi ønsker å utvide og styrke tilbudet betydelig, sier Hegre.

HLF har fått gjennomslag for en rekke viktige interessepolitiske saker de senere årene, blant annet:

* Obligatorisk hørselsscreening av nyfødte
* Obligatorisk teksting av norsk kinofilmer
* Landsomfattende likemannstjeneste som er gratis for brukeren

 

(Bilder: HLF, arkiv)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
hlf_hearing_1 hlf_hearing_1 hlf_hearing_2 hlf_hearing_2