Fjordland best i ferdigmat-test
Gå tilbake

Fjordland best i ferdigmat-test

2. januar 2012

Kyllingfilet med ratatouille og naturris og Kremet Kyllinggryte, begge produkter fra Fjordland med hovedkontor i Brynsengveien 10 på Bryn-Helsfyr i Oslo – deler førsteplassen i en ferdigmat-test gjennomført av BraMat.

Ifølge en melding fra selskapet får begge rettene, som inngår i produktserien «Et lett valg» og er nøkkelhullsmerket, topp-score i testen.

«Dette var et veldig hyggelig resultat», sier Kathrine Holth Hoel, kategorisjef for Et lett valg i Fjordland, i meldingen. «Vi har fokusert mye på ernæring ved utvikling av produkter som skal inngå i Et lett valg-serien, og alle produktene er nøkkelhullsmerket. For å kunne merke produkter med nøkkelhullet må de inneholde mye grønnsaker, en begrenset mengde fett, lite tilsatt sukker og en begrenset mengde salt», sier hun.

Flere Fjordland-retter gjør det bra
Biff Stroganoff, Kylling Tikka Masala, Sweet Chiligryte og Kylling Sweet and Sour med jasminris er også med i testen. De tre første fikk terningkast 5, mens Kylling Sweet and Sour med jasminris fikk terningkast 4. Det ble maksimalt gitt terningkast 6.

Det som fremheves som positivt ved produktene er ifølge meldingen det høye innholdet av protein, en passelig mengde kalorier, og lite natrium og mettet fett.

På Sweet Chiligryte trekker innholdet av salt litt ned, mens det vektlegges at Kylling Sweet & Sour med jasminris har et litt lavt kaloriinnhold for den som er sulten til middag, men at den passer bra for de som vil passe vekten.

Hva er vurdert i testen
I testen er det kun sett på retter med ris og pasta innenfor ferdigmatsegmentet. Det er gjort en samlet vurdering av rettenes innhold av kalorier, mettet fett, protein og natrium.

Du kan se alle resultatene fra testen på BraMats nettside, http://www.bramat.no/kosthold/tester/507-bramat-tester-qsingelmatq.

Mer om våre Fjordlands nøkkelhullsmerkede produkter på www.etlettvalg.no eller www.fjordland.no

Kilde og produktbilde: Fjordland

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email