Norges første F5 Gullpartner | Norges første F5 Gullpartner
Gå tilbake

Norges første F5 Gullpartner

14. november 2011

Datametrix, med hovedkontor i Grenseveien 95 på Bryn-Helsfyr,  er som første selskap i Norge sertifisert som F5 Unity Gold Partner innen Application Delivery Networking.

Ifølge en melding fra selskapet er sertifiseringen nok et bevis på at Datametrix’ er fremst i Norge på å bygge opp kompetanse på ledende teknologier.

F5 er en verdensledende leverandør av løsninger for Application Delivery Networking, Selskapet ble etablert 1996 og har 2500 ansatte globalt og hovedkontor i Seattle. Datametrix har levert F5s løsninger i tre år, og blir nå altså det første norske selskapet som sertifiseres som gullpartner.

– Grunnfunksjonaliteten i F5s løsninger er lastbalansering, og de har blitt en de facto standard i markedet. Slik trenden har blitt henvender nå kunder seg primært for å få tilbud på F5 Big-IP der de tidligere ba om tilbud på en generell lastbalanseringsløsning/ADN-løsning. Gartner rangerer da også F5 på topp i markedslederkvadranten. For oss er det derfor veldig viktig å være gullpartner på F5, da det gir oss betydelige konkurransefortrinn i markedet. Samtidig er det en del av vår generelle kompetansestrategi å være sertifisert på høyeste nivå innenfor de løsningene vi tilbyr, sier direktør for produkt- og forretningsutvikling Geir Kalleberg i Datametrix, i meldingen.

Application Delivery Networking handler om å sørge for at applikasjoner leveres over nettverket på en stabil og sikker måte og så raskt som mulig. F5 gjør nettverket intelligent og ‘application aware’. Med F5-løsninger på plass, får virksomheten strategiske kontrollpunkter i nettet som kan avlaste applikasjoner og servere, slik at de arbeider raskere og ressursene utnyttes mer effektivt. F5’s fleksible og modulære arkitektur integrerer intelligent optimalisering av applikasjoner med beskyttelse og tilgjengelighet på én universell plattform – F5 BIG-IP.

– Vi har allerede en rekke kunder på disse løsningene, og ser et stort potensial i tiden fremover. Serviceprovidere” er en type virksomheter hvor behovet for disse løsningene er stort, men de fleste bedrifter med tjenester som leveres over internett eller med brukere spredt globalt trenger dette for å sikre tilgang til tjenestene, f.eks selskaper med Sharepoint- og Lync-installasjoner. Også selskaper med krav til høy tilgjengelighet på datasenteret har behov for F5s løsninger, sier Kalleberg.

F5s partnerprogram heter F5 Unity Partner Program, og består av tre nivåer: Autorisert partner, sølvpartner og gullpartner.

– Vi driver ikke direkte salg. Hensikten med partnerprogrammet er dermed å sikre at sluttkunden får en best mulig leveranse og oppfølging i etterkant, og da må partneren ha nødvendig kompetanse. Gullpartner innebærer da at leverandørene har den beste kompetansen i markedet. I Norden har vi 1-2 gullpartnere i hvert land, men frem til i dag har vi ikke hatt noen gullpartnere i Norge, før nå Datametrix blir den første, sier salgssjef Jon Bjørnland i F5 i meldingen.

Gullpartnerstatusen innebærer at Datametrix’ personell har gjennomgått to forskjellige tester og fått både tekniske sertifiseringer og salgssertifiseringer. Den tekniske sertifiseringen har to nivåer ”Essentials” og Advanced”. To Datametrix-medarbeidere har bestått begge nivåer og ytterligere 3 som har bestått ”Essentials-nivået”. To medarbeidere er sertifisert på teknisk salg og to medarbeidere er sertifisert på salg.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email