Eskalator: Nytt kontorprosjekt i Østensjøveien på Bryn | Eskalator: Nytt kontorprosjekt i Østensjøveien på Bryn
Gå tilbake

Eskalator: Nytt kontorprosjekt i Østensjøveien på Bryn

28. november 2016

Pecunia og Cema utvikler et nytt kontorbygg på 10 000 kvm i Østensjøveien 44 ved t-bane-, buss- og togstasjonen på Bryn. Tilsammen er mer enn 100 000 kvm nye kontor- og service-arealer, 500 nye boliger, ny stadion og to nye skoler under bygging eller utvikling på Bryn-Helsfyr – som nå blir et mer levende og urbant område.

Prosjektet i Østensjøveien 44, som har fått navnet Eskalator, er tegnet av Pilot Arkitekter AS. Bygget vil romme ca 10 000 kvm kontorarealer over 8 etasjer, og skal signalisere høy, tidløs kvalitet. Fasaden tenkes utført med store glassflater, og grå naturstein i horisontale felt fra 2. etasje og oppover.

Innvendig får bygget et varmere og lettere uttrykk med lyse farger og innslag av tre. En hovedtrapp fra resepsjonen til takterrassen tenkes utført i stål med glassrekkverk – som også vil trekkes rundt atriet.

– Eskalator vil preges av lyse, moderne og effektive kontorarealer, åpne sosiale soner og takterrasse med utsikt til byen og fjorden. Prosjektet er et viktig tilskudd til videreutviklingen av et velfungerende og populært kontorområde, sier Hans Thomas Knudtzon i Pecunia.

Pecunia har bred erfaring med utvikling og skreddersøm av kontorlokaler for ulike typer virksomheter. På Bryn-Helsfyr har selskapet tidligere utviklet kontoreiendommene Brynsengveien 10 og Brynsalleen 2 og 4 på totalt ca. 53 000 kvm. Nå pågår byggingen av en ny kontoreiendom i Nils Hansens vei 25, som blir nytt hovedkontor for Kripos.

– Beliggenheten midt i et av byens beste kommunikasjonsknutepunkt er verdifull, og blir stadig viktigere ettersom byen fortettes og vokser østover. Det skjer mye positivt i området nå – og vi ser konturene av et mer levende, publikumsvennlig område, sier Knudtzon.

Han får støtte av Per Kristian Lundquist i Bryn-Helsfyr-prosjektet, et langsiktig samarbeid mellom over 20 eiendomsaktører med interesser i området.

– De store visjonene og planene for Hovinbyen vil på sikt innlemme Bryn-Helsfyr i den tette, levende byen. I mellomtiden dukker det stadig opp nye kafeer og andre etterspurte servicefunksjoner i området – og dette er bare en forsmak. Nå bygges og planlegges det over 500 nye boliger, to nye skoler, en ny kultur- og idrettspark og over 100 000 kvm nye, moderne kontor- og servicearealer her, sier Lundquist.

Mer om Eskalator-prosjektet her: http://www.eskalator.no/#introduksjon

Bilder: «Eskalator» er et nytt kontorprosjekt på 10 000 kvm i Østensjøveien 44 – midt i kommunikasjonsknutepunktet Bryn. (Foto: Pecunia)

Om Bryn-Helsfyr: Med over 575.000 kvm kontorarealer er Bryn-Helsfyr et av Oslos største og viktigste kontorområder. Området er en viktig del av den planlagte Hovinbyen, og mange store utviklingsprosjekter vil gjøre det til en mer urban og levende del av byen. Bryn-Helsfyrs viktigste fortrinn er unik tilgjengelighet via kollektivt, sykkel og vei, nærhet til sentrum og eiendommer med høy standard til konkurransedyktige leiepriser. Et av byens beste kollektivtilbud, økende kollektiv- og sykkelandel og 4 FutureBuilt-prosjekter bidrar til å gi området en sterk miljøprofil.

 

For mer informasjon om Bryn-Helsfyr og Bryn-Helsfyr-samarbeidet:

besøk: www.bryn-helsfyr.no – eller kontakt:

Per Kristian Lundquist (koordinator og talsmann i prosjektet)
Telefon: 901 99 016, e-post: lundquist@bryn-helsfyr.no

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Eskalator Trapp og atrium Eskalator Trapp og atrium Eskalator Innvendig Eskalator Innvendig