Bli en agent – for friluftslivet! | Bli en agent – for friluftslivet!
Gå tilbake

Bli en agent – for friluftslivet!

14. januar 2015

Friluftslivets År ble tirsdag offisielt åpnet av selveste Kronprins Haakon, årets høye beskytter.

Åpning av Friluftslivets År ble markert med arrangementer og turtilbud til folk i alle aldre over hele landet. Under arrangementet i Oslo deltok nærmere 2000 barn fra Oslo-skolene og barnehagene, sammen med kronprinsparet, klima- og miljøminister Tine Sundtoft og miljødirektør Ellen Hambro.

Klima- og miljødepartementet har gitt Miljødirektoratet, som i Oslo holder til i Grensesvingen 7 på Bryn-Helsfyr, oppdraget om å være prosjektleder for året. Det er organisasjonen Norsk Friluftsliv som har ansvar for daglig ledelse, prosjektsekretariat og gjennomføring av kampanjeåret.

Målet er å få enda flere til å komme seg oftere ut på tur. Det er enkle hverdagsturer og andre aktiviteter i nærmiljøet som skal gis oppmerksomhet. Noen trenger en ekstra dytt og inspirasjon til å komme seg over dørstokken.

– I år skal Norge prøve å sette verdensrekord og bli berømt som det landet i verden der alle går ofte ut på tur. Bli en friluftslivsagent, få med deg en venn som trenger akkurat din hjelp til å komme seg ut på tur, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet i sin appell.

Besøk hjemmesidene til Friluftsåret og se flere bilder her.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Miljødirektoratet)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
md_friluftsagent_2 md_friluftsagent_2 md_friluftsagent_5 md_friluftsagent_5