Ark-kjeden etablerer nytt skolesenter på Bryn-Helsfyr | Ark-kjeden etablerer nytt skolesenter på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Ark-kjeden etablerer nytt skolesenter på Bryn-Helsfyr

24. mai 2006

Tidligere i år sikret Ark-kjeden seg den første store kontrakten om leveranser av skolebøker til Oslo-skolene de neste årene. Nå har kjeden etablert sitt eget skolesenter i Østensjøveien 18 på Bryn-Helsfyr, med showroom, bokutstillinger og distribusjonssenter. – Dette gjør oss enda bedre rustet for nye store anbudsrunder, sier en fornøyd Storkundeansvarlig i ARK, Morten Viul.

Fra og med juli i år blir det frie priser på skolebøker. I den forbindelse gikk Oslo Kommune ut med en anbudsinnbydelse på leveranser av skolebøker. Rett over nyttår sikret ARK seg kontrakten om å levere skolebøker til grunnskolene i Oslo. En av tingene ARK lovet i sitt anbud var at de skulle opprette et skolesenter hvor skoler, lærere og inspektører kan komme og studere og sammenligne bokutgivelser.

– I prinsippet har vi åpent hus, hvor lærere og inspektører kan ringe og avtale omvisninger, sier Viul. – Vi har også arbeidsplasser til dem som kommer inn, så de kan ta seg god tid å studere bøkene – gjerne over en kopp kaffe og en kakebit.

ARK har ansatt en spesialpedagog for å tilby fagkunnskap i forhold til faglig spørsmål fra skolene. I tillegg til å være et showroom for skoler organiseres også all produksjon av skolebøker fra det nye senteret. – Det vil si at når vi skal levere bøker herfra rundt 1. august til de 133 grunnskolene i Oslo, skal alt innom her først. Vi vet foreløpig ikke nøyaktig hvordan volumet blir, men det kan fort bli til at vi sender ut noen lastebillass hver dag i en periode på to uker, sier Viul.

– Det er flere grunner til at vi valgte å lokalisere skolesenteret på Bryn-Helsfyr, fortsetter han. – Det er helt klart at det ligger gunstig til i forhold til buss, T-bane og annen kommunikasjon, og dette betyr en del. Samtidig er parkeringsmulighetene greie, og lokasjonen har brukbar tilgjengelighet via vei og den type logistikk. I tillegg til det er det ingen ulempe at det tar seks minutter å gå til Utdanningsetaten i Strømsveien.

ARK deltar også i anbudsrunder for søndre og nordre Romerike. – Eventuelle leveranser dit og til andre steder i omkring Oslo vil også bli ekspedert herfra, sier Viul. – I tillegg finnes det en del kommuner som er så små at de ikke har krav til anbudsrunder, og vi gjør en del oppfølgende salgsarbeid mot disse.

ARK har også flyttet all drift av sin nettbutikk, ark.no, fra Asker til de nye lokalene i Østensjøveien, og all spedisjon fra nettbutikken går nå ut herfra. Fra 1. juni vil vi være fem ansatte på senteret.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Storkundeansvarlig i ARK
Morten Viul
Mobil 92889977.
E-post: Morten.viul@ark.no
Web: www.ark.no

Om ARK
Ark-kjeden består av 80 bokhandler og en Ark bokcontainer som alltid har et oppdrag. Vi har bokhandler fra Narvik i nord til Kristiansand i sør, men hovedtyngden av våre bokhandler ligger i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim.

Ark skal gå nye veier for å gi deg som kunde et bedre tilbud og mer engasjerende opplevelser i våre bokhandler. Samtidig skal vi fremheve og forsterke vårt hovedfundament, nemlig bøkene.
Her på ark.no kan du handle bøker, lese godt bokstoff og få gode anbefalinger. Ved å gjøre våre medarbeideres service og fagkunnskap mer tilgjengelig, ønsker vi også å inspirere og tilrettelegge for deg med interesse for litteratur.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email