Amandaprosjektet vant Fjordlandkonkurransen | Amandaprosjektet vant Fjordlandkonkurransen
Gå tilbake

Amandaprosjektet vant Fjordlandkonkurransen

29. november 2011

Etter sterk konkurranse ble Amandaprosjektet kåret til vinner i Fjordlands ”Straks klar” konkurranse. Premien tildeles for arbeidet med å hjelpe nyfødte som har fått en ekstra tøff start på livet.

Ifølge Fjordland, som har hovedkontor i Brynsengveien 10 på Bryn-Helsfyr i oslo, får den som bruker mindre tid på å lage middag, mer tid til å bli god på andre ting. Ifølge en pressemelding gikk konkurransen derfor ut på å sende inn forslag på hva man ville bli bedre på med 200.000 ekstra på innerlomma:

Bjørg Berge Øvrebø og Renate Egebakken har ifølge meldingen bevist at de både kan og vil bli bedre på å få med flere på strikking og hekling av livsgivende plagg til små syke barn. De to ble kåret til vinner i ”Straks klar” konkurransen for Amandaprosjektet. Med prisen på 200 000 ønsker de å vie all sin ledige tid på prosjektet og på rekruttering til en av Norges største strikke- og hekledugnader.

Amandaprosjektet er oppkalt etter datteren til Bjørg og Bjørn Willy Berge Øvrebø, Amanda. Da Amanda ble født viste det seg at hun var alvorlig syk. På intensiven på Rikshospitalet i Oslo ble familien oppfordret til å strikke til henne. Mest for hennes del; hode, tær og hender er der vi mister mest varme. De merket også selv at det å bryte opp alt det hvite og «unormale» med litt farger, og få det litt ”normalt” rundt henne, gjorde godt.

Historien om en liten jente som bare ble ti dager gammel ble starten på Amandaprosjektet. Familien fortsatte å strikke og har fått mange med seg. Nå leverer de til nyfødtintensiver over hele landet. Både sykehusene de leverer til, og foreldre som mottar hjelp, setter umåtelig pris på dette.

Ideen om å gi bort 200.000 oppsto i følge meldingen i forbindelse med at Fjordland i høst kom med den nye middagsserien for 2 personer ”Straks klar”. Med ”Straks klar” får man hjelp til den tidkrevende og vanskelige delen av middagen, mens man selv står for tilbehøret. Tiden som spares på middagslaging kan brukes til å bli gode på noe annet.  Fjordland bestemte seg for å gi 200.000 til de som kom opp med det beste forslaget på hva de ville brukt beløpet til å bli bedre på.

”Det har strømmet inn med gode forslag til konkurransen”, forteller kategorisjef Ellen Molstad Dale i Fjordland, i meldingen. ”Vi mottok hele 1537 bidrag, og 174.000 publikumsstemmer ble registrert. Det var ikke enkelt å kåre en vinner blant bidragene med flest stemmer.  Fjordland vil gjerne få takke alle deltagere og stemmegivere for et fantastisk engasjement. ”

”Historien til Bjørg og Bjørn Willy Berge Øvrebø engasjerte oss veldig” fortsetter Molstad Dale. I jurybegrunnelsen står følgende: «De har viet mye tid på dette prosjektet til nå, og ønsker å etablere det i enda større grad. De viser et enormt engasjement og glød, og skaper verdier med sitt bidrag. De har skapt et samhold og engasjement blant befolkningen som vi ønsker å støtte. Det begynte med Amanda, og med et behov for å si takk. Bjørg og Bjørn Willy trengte noe  for å overleve uten henne. Nå handler det ikke om Amanda lengre. Nå handler det om alle de små og store rundt på landets nyfødtintensiver.”

Vinneren kommer ifølge meldingen til Oslo neste fredag for å levere en ny ladning plagg til Rikshospitalet og for å motta premien.

Kilde og bilde: www.fjordland.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email