XIII – En mann uten hukommelse på farlig oppdrag
Gå tilbake

XIII – En mann uten hukommelse på farlig oppdrag

22. mai 2012

CANAL+, med norgeskontor i toppen av Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr,  sender den nye thrillerserien XIII fra 1. juni.

Han vet ikke hvem han er og hva oppdraget hans går ut på. Jo mer han prøver å finne ut, desto mer utsatt for fare er han. Følg den mystiske XIII i thrillerserien med samme navn som er basert på tegneserien som har blitt en kultklassiker. Stuart Townsend og Tom Berenger er blant skuespillerne man treffer i CANAL+ sin sommerserie som har norgespremiere 11. juni på CANAL+ Series.

Ifølge presseinformasjon fra selskapet er thrillerserien ”XIII” basert på den kjente belgiske serietegneren Jean Van Hammes’ rollefigurer. Seriebøkene om XIII har de siste 25-årene solgt over 13 millioner eksemplarer og blitt lansert som tv-spill. ”XIII” er en historie om en manns søken etter sin rette identitet. Tittelrollekarakteren spilles av Stuart Townsend (”Shooting Fish”) og er en hemmelig agent som ikke minnes noe fra fortiden, hvilket oppdrag han skulle gjennomføre eller hvem oppdragsgiveren var. Navnet har han fått på bakgrunn av romertallet han har tatovert på halsen. I seriens innledning rømmer han fra et rumensk fengsel med nyoperert ansikt og en ny identitet. Mannen som hjelper han å rømme viser seg å være den korrupte ekspresidenten Sheridan (Ted Atherton) som tidligere har drept sin egen søster for å få presidentrollen. Sheridan har leid inn leiesoldaten Irina Svetlanova (Virginie Ledoyen, ”The Beach”) for å ha kontroll på XIII – som har blitt lovet mer kunnskap om sin identitet mot at han gir fra seg informasjon kun han har tilgang til. Det handler om en nøkkel til et våpen som kan forandre maktbalansen i verden. En av de som er ute etter informasjonen er den velstående sosiopaten Gerhardt, som spilles av Tom Berenger (”Inception”).

XIII innser snart at han er i større fare desto mer informasjon han får og jo mer han klarer å huske, men han er villig til å ofre alt for å få vite sin rette identitet. En han kan stole på er Sam Taylor (Caterina Murino ”Casino Royale”), som han innleder et forhold med. Tidligere CIA-agent Lauren Jones (Aisha Tyler ”24” og ”CSI”) er en av hans nærmeste allierte, men har også fått beskjed av USAs president Carrington (Stephen McHattie ”2012”) om å overvåke alt XIII foretar seg. XIII er produsert av Jay Firestones Prodigy Pictures og Luc Bessons EuropaCorp Television. Serien består av 13 epiosoder.

”XIII” har norgespremiere 11. juni kl. 20.00 på CANAL+ Series

 

Kilde og bilder: www.canalplus.no

 

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
xiii3_0_img_7_h (1) xiii3_0_img_7_h (1) xiii3_0_img_114_h xiii3_0_img_114_h IMG_1471.CR2 IMG_1471.CR2