WM-data vant stort IT-oppdrag for Oslo-skolen
Gå tilbake

WM-data vant stort IT-oppdrag for Oslo-skolen

22. januar 2008

WM-data har vunnet oppdraget med å drifte datasystemene i Oslo-skolens IKT-satsing, InnsIKT. Kontrakten med Utdanningsetaten i Oslo Kommune er verdt over 150 millioner, i følge en pressemelding fra selskapet.

WM-data, som i februar tar samme navn som sin internasjonale eier Logica, skal i fem år fremover utvikle og drifte en løsning som understøtter god pedagogisk bruk av digitale hjelpemidler og verktøy for både grunn- og videregående skoler.

– WM-data skal drifte en IKT-løsning som gjør at elever og lærere på 170 Oslo-skoler kan benytte IKT som en integrert del av undervisningen i tråd med kompetansemålene i Kunnskapsløftet, sier direktør Geir Glømmi i Infra Solutions i WM-data.

Siden 2002 har Oslo Kommune rullet ut InnsIKT-løsningen på 20-30 skoler per år. Høsten 2007 ble de siste skolene tatt med i prosjektet. Avtalen med Oslo-skolen er viktig for WM-data som leverandør av IT-driftstjenester: – Vi har høye ambisjoner om å utfordre de største aktørene i det norske markedet for drift av IT-systemer. WM-data og Logica er sterke internasjonalt og er en ledende driftsleverandør i Norden. Denne avtalen sammen med avtalen vi nylig fikk med NAV, viser at vi har styrket vår posisjon i Norge på drift. Markedet trenger en sterk og solid internasjonal aktør som utfordrer til de mer tradisjonelle norske aktørene innen IT-drift, sier Glømmi.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email