WM-data seiler i medvind
Gå tilbake

WM-data seiler i medvind

27. oktober 2006

Både at WM-data har fått nye eiere, LogicaCMG, og tallenes tale for årets 9 første måneder får smilet frem hos WM-data administrerende direktør Tor Malmo.

Ikke nok med at selskapet leverer bedre tall enn på mange år, de har også fått en sterk og solid eier i ryggen som skal sørge for at WM-data får globale konkurransekraft.

Konsernets omsetning 3.kvartal ble 2.310 MSEK (2.210 MSEK). For årets 9 første måneder økte omsetningen med 17% til 7.660 MSEK (6.535 MSEK). Resultatet (EBITA) ble for 3. kvartal 187 MSEK (52 MSEK). Resultatet etter finansielle poster (EBT) ble 54 MSEK (-18 MSEK). For årets 9 første måneder økte EBITA resultatet til 693 MSEK (363 MSEK) med et EBT resultat på 422 MSEK (249 MSEK)

Gode resultater også i Norge
WM-data Norges omsetningen 3. kvartal ble 80 MSEK (80MSEK), med EBITA resultat på 9 MSEK (8 MSEK). Omsetningen for årets 9 første måneder økte med 34% til 275 MSEK (205 MSEK) med EBITA resultat på 30 MSEK (15 MSEK) med en resultatgrad på rundt 11%.

WM-data innfrir
Det er ingen tvil om at det går bra for WM-data. Administrerende direktør i Norge, Tor Malmo, kan løse litt på snippen og se tilbake på gode resultater for årets 9 første måneder. I motsetning til flere andre aktører i it-bransjen leverer WM-data over forventning også tredje kvartal. I tillegg er de nye eierne nå formelt på plass, noe Malmo ser på med svært positive øyne.

Når nye kunder med global leveransekraft
– Når vi nå er en del av LogicaCMG, er dette et spennende og gjennomtenkt initiativ fra WM-data’s side. WM-data’s styrke og suksess har vært vår regionale fokus med nærhet til våre kunder i det nordiske markedet. Det har funket fint å være en stor nordisk aktør, men vi går nå inn i en spennende ny fase for å vinne nye kunder og prosjekter som vi ellers har hatt begrenset mulighet til uten en global tilstedeværelse. Det har vært viktig å finne en partner som kunne passe godt overens med WM-data, både forretningsmessig og kulturelt. Og som i tillegg kunne tilføre oss det vi manglet; global tilstedeværelse og ”offshoring”. I tillegg til at LogicaCMG ikke har hatt tilstedeværelse i Norden (bortsett fra ca. 60 ansatte i Sverige) vil WM-data tilføre rundt 25% av LogicaCMG samlede størrelse både med hensyn til antall ansatte og omsetning, sier Malmo.

Økt rekruttering
Også her i Norge vokser selskapet fra måned til måned. Over det siste året har antall ansatte økt fra 275 til 340.
– Vi har rekruttert sterkt på konsulentsiden og spesielt innenfor .net og Java. Selv om vi som alle andre i bransjen merker at det er rift om de beste hodene har vi klart å ansatte mange dyktige nye medarbeidere, noe som viser at WM-data oppfattes som en attraktiv arbeidsgiver i markedet. Vi besitter meget høy kompetanse innenfor mange utvalgte fagområder og bransjer noe som gjøre oss til en attraktiv samarbeidspartner for våre kunder. Dette stimulerer også de ansatte, som jobber sammen for å dra skuta i riktig retning, sier administrerende direktør Tor Malmo i WM-data.

Tor Malmo, adm.dir. i WM-data AS.

Du finner alle våre økonomiske rapporter under Økonomi.
Delårsrapporten kan du lese her

For mer informasjon ta kontakt med:
Tor Malmo. adm. dir. Camilla Moberg, markedssjef
922 57 465 930 32 190
tor.malmo@wmdata.no camilla.moberg@wmdata.no

WM-data er en del av LogicaCMG Group, en ledende internasjonal leverandør av IT- tjenester. Selskapet har 40 000 medarbeidere i 41 land. LogicaCMGs fokus er å ivareta kundens mulighet til å bygge opp og opprettholde en ledende posisjon ved bruk av selskapets dype bransjekunnskap og historikk av suksessfulle leveranser. Selskapet tilbyr konsulenttjenester, systemintegrasjon samt IT-relaterte tjenester innenfor mange ulike bransjer som telekommunikasjon, finans, energi, industri, distribusjon og transport og offentlig sektor. I Norden har selskapet rundt 9 000 medarbeidere og opererer under varemerket ”WM-data a LogicaCMG company”.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email