WM-data har skiftet navn til Logica
Gå tilbake

WM-data har skiftet navn til Logica

6. mars 2008

WM-data, et av Nordens største IT-selskaper, får internasjonal tilhørighet gjennom ett felles varemerke – Logica.

WM-data, som høsten 2006 gikk sammen med LogicaCMG, har nå byttet navn til Logica. Samtlige selskaper i LogicaCMG-konsernet samler seg nå rundt ett felles navn. Navnebytte tredde i kraft samtidig som man la frem de finansielle resultatene for 2007.

I løpet av de siste 5 årene har Logica tatt mange steg i retning av å bli en stor, europeisk IT-leverandør gjennom oppkjøpet av WM-data i Norden, franske Unilog og portugisiske Edinfor.

– Etter nesten 40 år som WM-data og 30 år i det norske markedet blir vi i dag Logica. Som Logica kan vi tilby våre kunder og medarbeidere det beste av to verdener. Sterk lokal tilstedeværelse og nærhet til våre kunder i kombinasjon med internasjonal leveransekraft. Norden står for over 25 % av konsernets omsetning og gjør at vår region fortsatt kommer til å spille en viktig rolle innenfor Logica. Det sier Tor Malmo, administrerende direktør i Logica Norge AS i en pressemelding.

I dag har Logica 39000 ansatte i 36 land, hvorav ca. 600 i Norge. Logica Norge har kontorer i Haugesund, Stavanger, Hamar, Sarpsborg, Tønsberg, Bergen og Oslo. – Å samle hele konsernet under ett felles varemerke er et viktig steg i å skape ett selskap med felles verdigrunnlag, prosesser og tjenester som gir best mulig service til våre kunder. Selv om vår suksess i Norge fortsatt vil ligge i den lokale nærheten til våre kunder, vil vi gjennom Logicas størrelse, kapasitet og rekkevidde kunne konkurrere om store og kompetansekrevende oppdrag noe som har vært vanskelig som et regionalt WM-data selskap, sier Malmo.

– Dagens navnebytte til Logica i våre virksomheter over hele verden er gode nyheter både for våre kunder og medarbeidere. Våre lokale varemerker som WM-data, Unilog og Edinfor har alle sterke posisjoner i sine lokale markeder. Vi kommer fortsatt til å levere lokale tjenester samtidig som våre kunder får tilgang til ekspertisen til et internasjonalt selskap med 39 0000 medarbeidere. Varemerket Logica kommer til å stå for høy kvalitet og innovative tjenester som leveres av lokale team med støtte fra bransjens internasjonale eksperter med høy leveransekraft, sier Logicas konsernsjef Andy Green.

Logica er en ledende leverandør av IT- og forretningstjenester i Europa, og selskapet har opparbeidet en sterk posisjon i sine kjernemarkeder, som blant annet omfatter Norden (27 % av omsetningen), Nederland (16 % av omsetningen), Frankrike (19 % av omsetningen), Tyskland (6 % av omsetningen) og Storbritannia (22 % av omsetningen). Selskapet leverer løsninger som gir verdiskaping til våre kunder gjennom innovativ bruk av teknologi, virksomhetsrettede konsulenttjenester og outsourcing av IT- tjenester og forretningsprosesser.

Kilde: WM-data

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email