WM-data har resertifisert seg som SAP Hosting Partner
Gå tilbake

WM-data har resertifisert seg som SAP Hosting Partner

27. september 2007

Oslo, 19. september 2007: – WM-data har resertifisert seg som SAP Hosting Partner i henhold til SAP sitt sertifiseringsprogram for SAP Adaptive IT Provider – Advanced Level.

– Revisjonsteamet fra SAP AG var svært fornøyd med gjennomgangen av WM-data. Revisjonen var svært godt forberedt, og detaljert dokumentasjon kunne fremlegges på alle punkter, skriver SAP i sin rapport.

En rekke områder har blitt kvalitetssikret i forbindelse med resertifiseringen; SAP tjenesteportefølje, datasentre, nettverk og kommunikasjon, backup og katastrofeberedskap, driftsprosesser og rutiner, applikasjonsdrift, sikkerhet, SAP administrasjonsrutiner og prosjektledelse. Sertifiseringen gjelder ut mars 2009.

WM-data drifter pr. i dag 6 kunder med 15 SAP-løsninger i produksjon og et 30-talls test- og utvikingsmiljøer. De fleste SAP-miljøene er etablert på en virtuell serverplattform som kalles FlexFrame, som i sin tid ble utviklet gjennom et samarbeid mellom SAP, Fujitsu-Siemens Computers og NetApp. Plattformen er svært skalérbar og fleksibel, og gjør at også mindre virksomheter får muligheten til å ta i bruk SAP.

– Ved å splitte tidligere integrerte komponenter for prosessering, lagring, nettverk og kontroll/overvåking, kan FlexFrame levere et IT-landskap som kan administreres med stor fleksibilitet. Dette forbedrer og forenkler installasjon, kapasitetsutnyttelse, vedlikehold og drift betydelig, uttaler avdelingsleder Jostein Håøy, ansvarlig for SAP driftstjenestene hos WM-data.

Et viktig infrastrukturelement er virtualisering av applikasjonstjenester; SAP programkomponenter er installert sentralt og kan kjøres ved behov på en hvilken som helst server. Siden applikasjoner ikke lenger er installert på enkeltservere, kan kapasitetsutnyttelse og fleksibilitet økes dramatisk og IT infrastruktur dermed utnyttes mer økonomisk.

SAP Hosting Partner

Hosting Partnere tilbyr ett eller flere datasentre for installering, implementering, oppgradering, service og support. Disse partnerne er alle sertifisert av SAP for å garantere kvalitativ drift for SAP sine kunder. Hosting Partnere tilbyr også konsulenttjenester for kunder som velger å ivareta sitt eget fysiske SAP-miljø. SAP anbefaler å la en sertifisert Hosting Partner håndtere kundenes SAP løsninger for å innfri forventninger til driftsstabilitet, yteevne og effektivitet – samt at egen kompetanse og ressurser til andre formål frigjøres.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email