Voksende IT-selskap traff blink på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Voksende IT-selskap traff blink på Bryn-Helsfyr

19. desember 2005

Wincor Nixdorf AS har funnet seg godt til rette i 11. etasje i Strømsveien 102 i knutepunket Bryn-Helsfyr i Oslo. Med nyrestaurerte, skreddersydde lokaler i toppetasjen skulle det kanskje bare mangle. – Vi har en fantastisk utsikt over byen og fjorden – men har først og fremst funnet et optimalt område for lokalisering av virksomheten, sier administrerende direktør Jan Lindquist.

Virksomheten i Norge er et heleid datterselskap av Wincor Nixdorf, en global markedsleder på IT-løsninger til detaljhandelen og banksektoren. Det internasjonale selskapet, som har hovedkontor i Paderborn i Tyskland, omsetter for 1,74 mrd Euro og har 6872 ansatte globalt. Virksomheten er representert i 90 land, med egne datterselskaper i 30 av disse – herunder i Norge.

Omfattende søkeprosess
Det norske selskapet har i dag 30 ansatte og er inne i en periode med jevn og god vekst, som toppet seg med en omsetningsvekst på hele 70 prosent i regnskapsåret 2004. Virksomheten var frem til 2001 en del av Siemens, og har inntil våren 2005 holdt til i kontorer i samme bygg på Linderud i Oslo.

Høsten 2004 startet selskapet en omfattende og grundig søkeprosess etter nye lokaler i Oslo.

Mange parametere for lokalisering
– Vi så et klart behov for mer separat eksponering, og flytting til nye lokaler var et sentralt element i dette, forteller administrerende direktør Jan Lindquist i Wincor Nixdorf i Norge – Samtidig måtte en rekke parametere tilfredstilles for valg av nye kontorer. Vi ønsket lokaler som både var nært sentrum og på riktig side av bykjernen i forhold til Gardermoen. Dette var krav av betydning for virksomhetens drift så vel som for våre ansatte, som gjennom mange år har vendt seg til fordelene ved å være lokalisert øst i Oslo. I tillegg ønsket vi topp moderne lokaler i et bygg med gode eksponeringsmuligheter, i et knutepunkt med optimal tilgjengelighet via vei og offentlig kommunikasjon.

1000 kvm sentralt på Bryn-Helsfyr
Etter et halvt år med aktive søk og gjennomgang av ledige kontorlokaler falt valget på Strømsveien 102 i knutepunktet Bryn-Helsfyr. Selskapet inngikk leiekontrakt på 4 år med opsjon på forlengelse. Avtalen omfatter ca 1000 kvm kontorlokaler i byggets 11. etasje, til en årlig kvm-pris på 1200 kr. Dette var de siste ledige arealene i det nylig totalrenoverte bygget.

Etter en periode med tilpasning, oppussing og klargjøring av lokalene flyttet Wincor Nixdorf AS inn i de nye lokalene i april 2005. Selskapet hadde da fått skreddersydd arealene etter eget ønske, med en kombinasjon av åpent landskap, møterom og stillerom.

Plommen i egget
Hvordan er så erfaringene med området og bygget et drøyt halvår etter innflytting?

– Beliggenhet, tilgjengelighet og fasiliteter gjør dette til et av Oslos beste områder for forretningsvirksomhet, fortsetter Lindquist. – Bryn-Helsfyr tilfredsstiller alle våre krav til et rasjonelt og attraktivt lokaliseringsområde. I tillegg fant vi lokaler som kunne skreddersys våre behov og hvor vi har mulighet for å vokse med naturlig takt i et marked der vi ser meget positive og spennende fremtidsutsikter. Vi har nå utmerket eksponering av selskapslogo høyt på byggets nordside, hvor den er meget godt synlig for alle som kommer inn langs Strømsveien nordfra. Et hav av praktiske fasiliteter er tilgjengelig i nærområdet, og sist men ikke minst har vi fått en utsikt over byen og fjorden som er helt fantastisk. Alle våre forventninger er mer enn tilfredsstilt – vi har det kort og godt som plommen i egget, sier han.

Nye muligheter
Wincor Nixdorf er en ledende nisjeleverandør av IT-løsninger til detaljhandelen og banksektoren. Selskapet opplever stadig økende etterspørsel for sine løsninger, som blant annet inkluderer kasseløsninger, minibankautomater, informasjonskiosker og andre selvbetjente løsninger for banksektoren og butikkdataløsninger og selvbetjeningsløsninger for detaljhandelen.

– Dette er bransjer med høy og vedvarende fokus på effektivisering, og der ny teknologi skaper stadig flere spennende forretningsmuligheter. Vi opplevde en fantastisk omsetningsøkning på 70 prosent i 2004, og veksten ser også ut til å bli meget god også i 2005, avslutter Lindquist.

Bildet: – Vi har det som plommen i egget i våre nye lokaler på Bryn-Helsfyr, sier adm. dir. Jan Lindquist i Wincor Nixdorf AS.

For mer informasjon, vennligst kontakt

Wincor Nixdorf AS
Administrerende direktør Jan Lindquist
Tel. 23 05 26 00
E-post: jan.lindquist@wincor-nixdorf.com
Web: http://www.wincor-nixdorf.com

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email