Visma kjøper teknologiselskap på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Visma kjøper teknologiselskap på Bryn-Helsfyr

19. november 2019

Visma kjøper det hurtigvoksende Bryn-Helsfyr-selskapet OneStop Reporting for å styrke tilbudet innen data og analyse.

OneStop Reporting i Østensjøveien 32 på Bryn er en leverandør av skybaserte løsninger for rapportering, budsjettering og analyse. Selskapets løsninger har vært utviklet siden 2007 og støtter integrasjon med en rekke av markedets ledende økonomisystemer.

– Å styre bedriften ved å se seg i bakspeilet, er ikke lenger bærekraftig. Fremtiden handler mer og mer om analyse. Med dette oppkjøpet gir vi bedriftene muligheten til å styre basert på data og analyse snarere enn på magefølelse, sier administrerende direktør i Visma Software, Erlend Sogn, i en pressemelding.

– OneStop Reportings skybaserte løsninger er blitt fagmiljøenes foretrukne system, og selskapets visjon om å være en pådriver i digitaliseringen av rapportering, budsjettering og analyse passer godt med Vismas strategi. Målet er i fremtiden å tilby kunder gode verktøy for prediksjon ved hjelp av kunstig intelligens og maskinlæring.

Les også om teknologiselskapet GS1 Norway i Brynsveien «Hjelper norske selskaper å overleve og vinne»

– Vi forventer at dette området vil øke kraftig. Vi ser at de fleste bedrifter fremdeles bruker Excel til budsjettering, og det er ingen tvil om at bedrifter som tar i bruk gode analyseverktøy for budsjettering og rapportering, kommer til å øke sin konkurransekraft, sier Jarle Roti, daglig leder i OneStop Reporting.

Rapporteringsløsningen gir kundene muligheter til å skreddersy rapportene de har behov for og umiddelbart få tilgang til relevante data. Ved hjelp av støttefunksjoner kan dataene utforskes i dybden og rapporter enkelt deles. Den webbaserte budsjettløsningen gjør det mulig å designe budsjettmodellen slik kundene ønsker, og i sanntid registrere budsjettdata på web. Analysefunksjoner gir videre avgjørende innsikt i kundenes forretningsområder med beslutningsgrunnlag basert på veldokumenterte fakta.

Les også om teknologiselskapet NumaScale i Helsfyr Atrium «Bryn-Helsfyr-selskap sikrer gigantenes datakraft»

– Dette vil gi nye og eksisterende kunder bedre løsninger og flere muligheter. Med økende krav til automatisering, integrasjon, sikkerhet og tilgjengelighet har skybaserte løsninger blitt stadig viktigere. Våre visjoner om innovasjon og utvikling for våre kunder bekreftes gjennom dette oppkjøpet, sier Sogn.

Visma er godt etablert innenfor Business Intelligence og analyse i Norden. Gjennom Visma bWise leverer IT-selskapet Business Intelligence og analytics-løsninger til over 400 større virksomheter i Norge og Sverige.

Les også om Techstep i Brynsalleen 4 «Skaper mobile arbeidsplasser med byens beste tilgjengelighet»

– Digitalisering gjør at datamengden i samfunnet eksploderer, og vi ser at de virksomhetene som klarer å skape innsikt av dataene sine har enorme konkurransefortrinn. Visma leverer allerede markedsledende analyse- og dataintegrasjonsløsninger ved bruk av Qlik, Tableau og Power BI. Med OneStop Reporting kan vi nå ut til enda flere markedssegmenter, sier Kristin Nyberg, administrerende direktør i Visma bWise.

 

Bildet: Erlend Sogn, administrerende direktør i Visma Software (t.v.) og Jarle Roti, daglig leder i OneStop Reporting, ser fram til å jobbe tett sammen om å videreutvikle løsninger innen rapportering, budsjettering og analyse (Foto: Visma)

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Erlend Sogn og Jarle Roti Erlend Sogn og Jarle Roti