Vil ha sterkere satsing på sykkelveier
Gå tilbake

Vil ha sterkere satsing på sykkelveier

8. august 2012

7 av 10 medlemmer i NAF, med hovedkontor i Østensjøveien 14 på Bryn-Helsfyr, mener det er viktig å satse mer på sykkelveier. – Økt satsing på sykkelveier er viktig for NAF. Dette beviser at vi jobber etter medlemmenes ønsker, sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal.

Dette fremgår av en pressemelding fra organisasjonen.

Skal flere ta i bruk sykkelen må sykkelveinettet bli utbygd slik at folk kan komme seg sikkert rundt i trafikken med sykkel.

NAFs undersøkelse viser at flere kvinner enn menn mener det er viktig å satse mer på sykkelveier. 56 prosent av de spurte kvinnene mener det er svært viktig å satse mer på sykkelveier, mens 46 prosent av mennene svarte det samme.

– Kvinner er generelt mer opptatt av sikkerhet for myke trafikanter. Antagelig spiller nok trafikksikkerheten for barn på sykkel inn når flere kvinner mener at økt satsing på sykkelveier er svært viktig, sier Sagedal i meldingen.

Hva slags bilmerke man eier skiller også hvem som mest positiv til økt satsing på sykkelveier. De som kjører koreanske og japanske bilmerker synes det er viktigere å satse mer på sykkelveier enn de som kjører europeiske biler.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email