Vellykket boligsalgsstart for Grønvollkvartalet på Helsfyr
Gå tilbake

Vellykket boligsalgsstart for Grønvollkvartalet på Helsfyr

18. november 2022

Bare en uke etter budfrist for salgsstarten i Grønvollkvartalet på Helsfyr i Oslo, melder utvikleren om at 43 av 101 leiligheter i første byggetrinn er solgt.

Det er sentralt på Helsfyr, med Fyrstikktorget som nærmeste nabo, at Nordr skal bygge et helt nytt kvartal med boliger, publikumsrettede næringsarealer og grøntarealer. Nylig startet salget av boliger i første byggetrinn, som består av 101 enheter på mellom 44,5 og 139,5 kvm.

Les også: «Starter boligsalget i Grønnvollkvartalet på Helsfyr»

Utvikleren melder om god markedsinteresse fra start og at 43 av de 101 leilighetene i første byggetrinn var solgt da salgsstarten var unnagjort. Men fortsatt er det altså mange attraktive boliger igjen.

«Boligvelgeren er nå åpnet igjen med de ledige leilighetene i prosjektet. Det er fortsatt en god miks av leiligheter i ulik størrelse og prisklasse i både Hus A og E. Det er nå mulig for alle å legge inn kjøpstilbud i boligvelgeren etter førstemann-til-mølla prinsippet. Salgsstartkampanjen med kun kr. 100 000,- i forskudd ved byggestartvedtak varer ut november», ifølge Nordr.

På tomten, der det til nå har vært eldre næringsbebyggelse, planlegges det et nytt kvartal med til sammen rundt 400 nye boliger og 2.000 kvm næringslokaler. Det vil etableres nye grøntarealer mellom og rundt byggene – og i en del av næringsarealene på gateplan tilrettelegges det for småbutikker og utadrettet servicevirksomhet mot en hyggelig gågate.

Utvikleren har også lagt stor vekt på at prosjektet skal bidra til å styrke Helsfyrs kvaliteter som et levende og publikumsvennlig byområde. Blant annet er det gjort grundige undersøkelser og initiativ der eksisterende beboere, skolelever og andre interessenter i nærområdene har kommet med innspill og ønsker.

Les også:  «Byutviklingen fortsetter på Bryn og Helsfyr»

Prosjektet vil få BREEAM miljøsertifisering – og skal få en tydelig og litt annerledes profil med felles takterrasser der man bla. kan dyrke mat og forflytte seg på broer mellom bygg på takplan.

Utvikleren har også åpnet et visningssenter i Grønvoll allé 20.– Vi ønsker interessenter velkommen til en hyggelig boligprat i åpningstiden, som blir de neste to søndagene mellom kl. 13.00 og 14.00. Her kan man blant annet også se nærmere på standard kjøkkeninnredning, baderomsløsning og parkett, sier Øystein Gundersen, salg og markedsansvarlig i Nordr.

Opplevelser på alle kanter

Grønvollkvartalet ligger i hjertet av Helsfyr, nær kollektivknutepunktet og omkranset av bolig- og grøntområder på blant annet Valle, Etterstad og Ensjøbyen. – Fem minutter på sykkel fører deg til Vålerenga, Kampen og Jordal i en retning, og Hasle og Lille Tøyen i en annen. Og med et av byens beste kollektivtilbud er du bare 10 minutter unna alle opplevelsene i Bjørvika og resten av Oslo sentrum, sier Gundersen.

Noen av Grønvollkvartalets nærmeste naboer er Fyrstikkalleen skole, Grønvoll Gård, Fyrstikktorget og Grønvoll hageby. – Liker du fotball kan det være fint å vite at det er bare noen minutter å gå til Valle-feltet og Intillity Arena. Det er kort vei til fantastiske turområder langs Alnaelva – og det blir også etablert et nytt park- og grøntområde mellom Grønvoll Gård og Grønvoll hageby rett ved siden av, sier Gundersen.

Les også: «Ny fotoutstilling på Helsfyr: F21-elever forteller bærkrafthistorier med egne bilder»

Felleshage og takterrasser

Inne i selve Grønvollkvartalet blir det barnehage, nærmiljølokale og sykkelverksted. I noen av byggene planlegges det også næringslokaler på gateplan, som vil vende ut mot en hyggelig ny gågate.

– Grønvollkvartalet vil omkranse en stor felleshage, og vi utvikler et unikt utemiljø på takterrassene. Disse blir delt i soner for dyrking og trivsel. Finner du ikke din oase på eget tak kan du krysse broen mellom byggene og fortsette turen på det neste, sier Gundersen.

Illustrasjoner: 3D Estate

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email