Velkommen hjem! Avspark og åpningsfest i nye Vålerenga Kultur- og idrettspark
Gå tilbake

Velkommen hjem! Avspark og åpningsfest i nye Vålerenga Kultur- og idrettspark

7. september 2017

Helgen 9.-10. september åpnet nye Vålerenga kultur- og idrettspark ved Bryn-Helsfyr. Den store begivenheten ble markert med åpningsseremoni, toppseriekamp for kvinner og musikkfestival på lørdag – og eliteseriekamp for menn på søndag. Og det var underholdning, leker og aktiviteter for hele familien ved den store festplassen.

Vålerenga kultur- og idrettspark sto ferdig i slutten av august. Den omfatter ikke bare fotballstadion med plass til over 17.000 tilskuere der de første topp- og eliteseriekampene ble spilt 9. og 10. september. Stadion rommer også nyåpnede Valle Hovin videregående skole, et stort utvendig publikumstorg og nye servicetilbud – og en ny barnehage som åpnes på nyåret 2018. For å nevne noe.

Velkommen hjem!

– Vi ønsker Vålerenga hjertelig velkommen hjem – og gratulerer med egen hjemmebane, sier Per Kristian Lundquist i Bryn-Helsfyr-samarbeidet. – Åpningshelgen markerer ikke bare en historisk milepæl for klubben og dens mange supportere over hele byen. Den markerer også åpningen av et nytt kapittel i utviklingen av Bryn-Helsfyr-området til en mer levende del av byen der du kan både jobbe, bo, leve og oppleve.

Slik ble åpningshelgen feiret

«For første gang på 104 år skal Vålerenga endelig få sin egen hjemmebane, og du er invitert til festen! Det hele starter lørdag med stadionåpning, med kampen mellom Vålerenga og Kolbotn i Toppserien, etterfulgt av Klanens musikkfestival Børst & Ball», skrev Vålerenga Fotball på sine websider.

Familieaktiviteter, åpningsseremoni og toppseriekamp

Fra klokka 12.00 på lørdag var det en rekke morsomme aktiviteter for hele familien på festplassen utenfor stadion, blant annet hoppeslott, ansiktsmaling, ballbinge, skuddvegg, klatrevegg, fotoboks, mini-hoppbakke, button-verksted, sumobryting, matservering samt musikk og underholdning fra scenen. Fra kl. 14.45 var det offisiell åpning inne på stadion, etterfulgt av toppseriekamp for kvinner mellom Vålerenga og Kolbotn med avspark kl. 15.00. Både kampen og alle disse aktivitetene var gratis.

Åpningsfest med kjente artister

Etter kampen, fra kl. 17.00 på lørdag, var det fest og underholdning utenfor Klanens egen pub, ØST. Artister som Oslo Ess, Herreløse, Gatas Parlament, Bjølsen Valsemølle, Islandsgate og Ole Henrik Halvorsen underholdt.

Eliteseriekamp, Vålerenga – Sarpsborg 08

Søndag 10. september kl. 14.00 gikk det et felles supportertog fra Vålerenga Kjerke til Valle anført av Vålerenga Janitsjar og skolekorpset. Fra kl. 15.00 var det fan-sone utenfor stadion med en rekke gratis-aktiviteter som minicup mellom Vålerenga, Sarpsborg 08 og KFUM, fotball-dart, skuddvegg, ballbinge og mye mer. Det var matservering, musikk og underholdning fra scenen. Stadion-dørene ble åpnet kl. 16.00, etterfulgt av en uformell åpningsseremoni og deretter avspark i eliteseriekampen mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 kl. 18.00.


Bilde og kilde:  http://www.vif-fotball.no/


Om Bryn-Helsfyr:

Bryn-Helsfyr har en stolt historie som et av hovedstadens viktigste næringsområder. Nærheten til sentrum, Alnaelva og Norges første jernbane trakk industri, arbeidsplasser og mennesker hit allerede i 1850-årene. Siden det har det gradvis utviklet seg til et av Oslos største kontorområder, med byens beste tilgjengelighet via kollektivt, sykkel og vei og tusenvis av kunnskapsbaserte virksomheter og ansatte. Nå videreutvikles Bryn-Helsfyr til en levende del av Oslo og Hovinbyen – der man kan både jobbe, bo, leve og oppleve.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Festplass1[1] Festplass1[1]