Valle Hovin Idrettsbarnehage med nytt middagstilbud som forenkler familielogistikken
Gå tilbake

Valle Hovin Idrettsbarnehage med nytt middagstilbud som forenkler familielogistikken

27. november 2020

I to av ULNAS barnehager, Valle Hovin Idrettsbarnehage og Gaustadsnippen barnehage, har det i korona-tiden blomstret opp en kreativ idé, hvor tanken er å gjøre småbarnsfamiliers hverdag lettere – og bidra til at de får mer ro og tid til familie på ettermiddagen.

Mange foreldre uttrykker at de er glade i å lage god og sunn mat, men at det i hverdagen blir lite tid til nettopp dette.

Sammen med underselskapet til Barnehagematen, Godt og Enkelt, har kreative sjeler i de to barnehagene derfor startet opp det nye middagskonseptet. Det går rett og slett går ut på at foreldre bestiller mat via nett – og plukker den opp i barnehagen – samtidig som de henter barna.

Les også: «Lager karantene-TV for barna som må være hjemme»

«Småbarnsfamilier har ofte mange baller i lufta, og det er kanskje ekstra mye å tenke på nå i disse dager. Vi ønsker alltid å yte god service, og gleder oss til å komme i gang for fullt. At vi som barnehage kan tilby dette, er vi stolte av å kunne presentere. Vi jobber hver dag for barnas beste, og har nå utvidet dette til å omhandle hele familien på en ny måte. ULNA-barnehagene jobber systematisk med å drive helsefremmende barnehager – at vi kan være med å tilby hele familien sunn, næringsrik og ikke minst god middag er utrolig fint.» sier Silje Alvheim, tjenesteleder i Valle Hovin Idrettsbarnehage.

Hun får støtte av Stian Kroken, tjenestelederen i Gaustadsnippen barnehage.

«Pandemien vi er midt oppi nå, var med på å fremme denne ideen, selv om den har ligget og ulmet lenge. Men nå føltes det som riktig tidspunkt for lansering. Godt og Enkelt stilte raskt med nettløsninger og kjøkken og vil levere middagsretter hver dag. Man kan selv velge barne – og voksenporsjoner og allergier som gluten og melk er så klart ivaretatt. Man skal også helst ha færrest mulig kontaktpunkt i disse dager; her slipper man å ta med seg slitne barn i butikken etter barnehagen«, sier han.

Og den gode ideen blir svært positivt mottatt blant foreldene til barna.

«Det er helt supert at vi kan hente middag i barnehagen – når vi lager selv hender det ofte vi glemmer noe – og må tilbake i butikken osv. Det slipper vi nå», forteller en av dem, og legger til at er kjempegøy at deres barnehage kommer med dette i den tiden vi er i nå om dagen.

Koronaen kan også komme med «gode nyheter». I en krevende periode, er det jo gøy at vi har kommet opp med en helt ny ide om hvordan bidra til en lettere hverdag for småbarnsfamiliene. Ekstra gøy er det at vi har kommet på ideen helt selv, og at vi er først ute med middagslevering i barnehagen. Når vi ser responsen i vår barnehage, håper vi at enda flere foreldre får muligheten til å benytte seg av det spennende konseptet vårt, fortsetter Silje og Stian.

«Andre tjenester har ofte fast leveringstid, som gjør at vi må være hjemme – her styrer vi mer selv. Det er kort tid mellom henting om middag – og nå får vi frigjort mer tid til å kunne leke med småttisene våre» avslutter noen av foreldrene, som ser frem til å nyte gode måltid fremover.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Miljøfoto, Valle på Helsfyr. Foto: Bryn-Helsfyr-samarbeidet Miljøfoto, Valle på Helsfyr. Foto: Bryn-Helsfyr-samarbeidet Valle, Valle Hovin Barnehage og Hovinenga boliger, Helsfyr. Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet Valle, Valle Hovin Barnehage og Hovinenga boliger, Helsfyr. Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet DSC02244 DSC02244 DSC02269 DSC02269