Lokale aktiviteter for ukrainske flyktninger
Gå tilbake

Lokale aktiviteter for ukrainske flyktninger

14. mars 2022

Vålerenga Fotball-familien (Vålerenga Fotball, Vålerenga Fotball Elite og Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn) begynte forrige uke å planlegge og gjennomføre aktiviteter for barn og voksne flyktninger som bor på det midlertidige mottaket på Scandic Helsfyr.

Les også: «Scandic Helsfyr klargjort for ukrainske flyktninger»

De første aktivitetene ble gjennomført på fredag 11. og på søndag 13. mars. Klubben har også opprettet kontakt med andre aktører i nærområdet for å kartlegge behov og vurdere mulige samarbeid om ulike aktiviteter fremover.

«Vi har opprettet dialog med Utlendingsdirektoratets representanter på Helsfyr for å kartlegge hvilke behov flyktningene har og hvordan Vålerenga kan bidra på best mulig måte. Dette er en litt uoversiktlig situasjon for alle, så vi må lære og tilpasse ting underveis», skriver Vålerenga Fotball på sin webside.

De første aktivitetene ble gjennomført i helgen 11.-13. mars. Det var ifølge klubben ukrainske flyktninger på alle de tre treningskampene som gikk på Intility Arena disse dagene, og klubben har gjennomført to aktivitetsøkter for barn fra seks år og oppover.

«Målet er å ha en aktivitet nesten hver dag i ulike former, både ute og inne, og for ulike aldersgrupper. Vi vil også tilby billetter til elitelagenes serie- og cupkamper. Videre er vi i kontakt med Valle Hovin Videregående skole og andre samarbeidspartnere for å se hvordan vi sammen kan legge best mulig til rette for aktiviteter. Barnehagen på Intility har fått i gang et samarbeid med tanke på de aller minste barna», skriver Vålerenga Fotball.

«Det har vært veldig hyggelig å oppleve det store engasjementet fra foreldre, trenere, lagledere, frivillige og supportere rundt klubben de siste dagene. Vi merker at det er mange fine folk som har lyst til å bidra. Etter hvert som vi får mer oversikt vil vi involvere flere i arbeidet med aktivitetene. Vi takker varmt frivillige og ansatte som har stilt opp så langt», sier fotball-lederne, Erik Espeseth, Jannicke Aas og Harriet Rudd.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email