Vær med å fotografere verden 15. mai!
Gå tilbake

Vær med å fotografere verden 15. mai!

10. mai 2012

Desmund Tutu, Gro Harlem Brundtland, Robyn og Sir Richard Branson er blant ambassadørene for fotoprosjektet, ”Picture today inspire tomorrow”, som inviterer deg og resten av verden til å fotografere og forevige et øyeblikksbilde av verden tirsdag 15. mai.

– Jeg gleder meg til å delta, og håper flest mulig andre vil dele sine hverdagsbilder med verden denne dagen, sier den norske fotografen Morten Qvale.

Ved å fotografere øyeblikk fra dine omgivelser den 15. mai, og laste dem opp på websiden www.aday.org/scandinavia, bidrar du til en global bildesamling som skal forevige denne helt vanlige hverdagen for ettertiden. Initiativtakerne er non-profit-organisasjonen Expressions of Humankind og det globale telekomselskapet Ericsson.

Sammen vil fotografiene danne det største søkbare bildearkivet av sitt slag på internett. De mest slående bildene vil brukes i en simultan, global utstilling i oktober 2012, og få plass i en bok med tittelen ‘A Day In The World’, som utgis i november i år. Harddisker med alle bildene fra den 15. mai vil lagres i en sikret gruve i Sverige for å være tilgjengelig for kommende generasjoner.

Erkebiskop Desmond Tutu, som sammen med blant andre Gro Harlem Brundtland, Robyn og Sir Richard Branson sitter i rådet for Aday.org og vil bidra med egne bilder den 15. mai, oppfordrer flest mulig til å delta: “Bruk denne unike muligheten sammen med meg og tusener av andre rundt om i verden, til å skape en uvurderlig samling av bilder som bidrar til økt forståelse og bedre forskning og utdanning”, sier han.

Slik kan du delta
Alle kan delta i prosjektet den 15. mai ved å fotografere og laste opp egne bilder innenfor hovedkategoriene ”Home” ”Work” og ”Connections”. Forhåndsregistrering skjer på nettsiden www.aday.org/scandinavia , der du finner enkel informasjon om alt du trenger å gjøre for å delta. Bildene skal tas den 15. mai og alle deltakere kan laste opp inntil 10 bilder i løpet av de fem påfølgende dagene.

Vil ha med alt og alle
En rekke kjendiser, bedrifter, ledere og fotografer fra hele verden er med og støtter prosjektet, som har som mål å overskride kulturelle og geografiske barrierer ved hjelp av fotografiet. Prosjektet søker deltakere i alle aldre, med alle bakgrunner og fra alle verdenshjørner. Profesjonelle og amatørfotografer er like viktige, og bildene kan tas med alt fra enkle mobilkameraer til avanserte speilreflekskameraer. Alle bidrag anses som like viktige og relevante når man skal skape menneskehetens øyeblikksbilde.

Spennende hverdagsmotiver
Den anerkjente, norske fotografen Morten Qvale har registrert seg som deltaker, og er opptatt av at både profesjonelle fotografer og amatører bidrar med sine bilder.

– Gode bilder kjennetegnes ofte ved at de fanger et spesielt øyeblikk, en situasjon, en stemning eller en følelse. De er ofte tatt av hverdagsmotiver, med enkelt utstyr og langt utenfor medienes søkelys. Aday.org er et spennende og inspirerende prosjekt som vil la mennesker fra hele verden bidra med sine hverdagsbilder og refleksjoner. Til sammen blir dette en unik og spennende dokumentasjon av en dag på jorden. Jeg gleder meg til å bidra, og håper flest mulig andre vil registrere seg og fotografere sin dag den 15. mai, sier Morten Qvale.

Teknologien er en del av hverdagen
Næringslivet er også representert i prosjektet, der den globale telekomleverandøren Ericsson er hovedpartner. Ericssons engasjement skyldes at prosjektet så godt illustrerer deres globale visjon om det ”oppkoblede samfunnet”, der teknologi gjør at mennesker verden over nå kan finne sammen, samhandle, være kreative og dele kunnskap på helt nye måter. De viser til forskning og prosjekter som viser hvilke viktige roller IKT kan spille globalt – blant annet for å forbedre sosioøkonomiske forhold som utdannelse, helse, sikkerhet og miljø.

Initiativtaker Jeppe Wikström i Aday.org mener det er viktig for prosjektet å ha Ericsson som hovedpartner fordi selskapets teknologi spiller en så viktig rolle i menneskers liv. ”Dette prosjektet handler om øyeblikk, og Ericsson er en del av hverdagslivet for mennesker over hele verden. Alle påvirkes på en eller annen måte av teknologien Ericsson har utviklet”, sier han.

”Prosjektets inkluderende og globale karakter er et vitnesbyrd om at verden står ved terskelen til det vi i Ericsson kaller The Networked Society. Dette er bakgrunnen for vårt engasjement og partnerskap i prosjektet”, sier Helena Norrman, Senior Vice President og leder av Group Function Communications i Ericsson.

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email