Utvikler hørselstest på nett
Gå tilbake

Utvikler hørselstest på nett

30. november 2015

Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) skal utvikle en nettbasert hørselstest.

HLF, som har hovedkontor i Brynsveien 13 på Bryn-Helsfyr, har via frivillige i lang tid testet hørselen til mannen i gata gjennom kampanjen Hvert øre teller, enten på stand ved nærbutikken, på kjøpesenteret eller på messer og festivaler. Dette har vært et meget populært tiltak som mange setter pris på.

Ved å tilby hørselstest via en nettside eller en app, kan HLF nå enda flere. Mange er ikke klar over sitt hørselstap eller kvier seg for å akseptere hørselstapet, men gjennom et lavterskeltilbud som dette, kan du gjennomføre hørselstesten i trygge omgivelser, når det måtte passe.

– Den nettbaserte hørselstesten vil være tilgjengelig døgnet rundt, gjennom hele året – uten geografiske begrensinger. Det vi ønsker er at de som allerede har en hørselsskade blir klar over den og får tilgang til god informasjon og hjelp som kan føre til bedre livskvalitet, sier prosjektleder Chris Lyngaas hos HLF.

Utviklingen av den nettbaserte hørselstesten skjer takket være at ExtraStiftelsen støtter prosjektet «Hører du?» med 800.000 kroner. Den nettbaserte hørselstesten skal ikke erstatte en ordinær hørselstest, men være et supplement.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
hlf_hearing_2 hlf_hearing_2