Utvider åpningstidene for besøkende med spesielle behov
Gå tilbake

Utvider åpningstidene for besøkende med spesielle behov

2. april 2019

Bryn Senter trekker tilgjengelighetsbegrepet et skritt videre ved å tilrettelegge for at voksne og barn med spesielle behov kan handle før og etter vanlig åpningstid.

– Vi vet at noen av ulike årsaker synes det er vanskelig å dra i butikker og se, prøve og handle varer i vanlig åpningstid. På Bryn Senter vil vi gjerne imøtekomme dette, og synes det passer fint å starte i dag, på verdens autismedag (World Autism Awareness Day), sier senterleder Sasha Ytternes.

Flere av butikkene i kjøpesenteret har sluttet seg til initiativet, som går ut på å tilby barn og voksne med spesielle behov, handicap eller sykdom å besøke dem utenfor normal åpningstid.

Tilgjengelighet

– Bryn-Helsfyr-området er kjent for byens beste tilgjengelighet via kollektivt, sykkel og bil – men tilgjengelighet kan romme mye mer. Som områdets største handels- og tjenestesenter er vi alltid opptatt av å strekke innholdet i tilgjengelighetsbegrepet enda lenger. Dette inkluderer å tilrettelegge for at enda flere skal føle seg velkomne til å  bruke senteret, forklarer Ytternes.

Senteret har fra før av tilrettelagt for funksjonshemmede, blant annet i form av å tilby rullestoler til utlån, dedikerte parkeringsplasser og toaletter, osv.

Det nye tilbudet med utvidet åpningstid gjelder foreløpig for butikkene Skoringen, Brilleland, Tilbords og Cubus. Senter-cafeen Al Dente er åpen fra kl. 08.00, og gjør det mulig å starte dagen med et godt måltid eller en kaffe i rolige omgivelser før  resten av senteret åpner kl. 10.00.

Gjør avtale først

– Vi ber om at man på forhånd gjør en avtale direkte med den aktuelle butikken på mail, og gir beskjed om det er noen spesielle forholdsregler de skal tenke på, eksempelvis musikk, og om man ønsker hjelp av personalet eller helst vil gå i ro og fred og titte litt selv, sier Ytternes.

Butikkene vil så ønske kundene velkommen før eller etter åpningstid etter avtale.

Kontaktinformasjon for forhåndsavtaler:

Skoringen Bryn: 3619@skoringen.no
Tilbords Bryn: tilbords.bryn@tilbords.no
Cubus Bryn: but811@cubus.com
Brilleland Bryn: 461@brilleland.no
Vita Bryn: bryn.vita1132@vita.no

– Vi får kjempepositiv respons fra publikum, og håper flere butikker og tjenestetilbydere i og utenfor senteret vil slutte seg til initiativet, avslutter senterlederen.

 

 

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email