Utbyggere sikrer skolevei på Helsfyr
Gå tilbake

Utbyggere sikrer skolevei på Helsfyr

18. desember 2019

En ny, tydelig merket gangtrassè langs yttersiden av Fyrstikktorget, skjermet av 10 store plantekasser med trær der det tidligere var parkeringsplasser, bidrar til å sikre en utsatt del av skoleveien for elevene ved Fyrstikkalleen skole (F21).

Det midlertidige tiltaket er ett av flere gjennomført i sammenheng med større utviklingsplaner som eiendomsaktører nå jobber med for nærområdet på Helsfyr.  Veidekke Eiendom omregulerer i samarbeid med Oslo Areal Grenseveien 97 og Grensesvingen 7-9 til ca 400 boliger med næring, og et kontorbygg.

I mai i år ble det gjennomført flere medvirkningsarrangementer der alle i nabolaget kunne delta og komme med innspill.

Les om et av arrangementene her.

Det kom inn mange gode, konkrete innspill til utforming av det nye planområdet, med spesiell vekt på gatetun, grønne uteområder og bruk av 1. etasjer mot gateplan.

Midlertidige tiltak

I tillegg kom det i alt 22 innspill som omhandlet midlertidige tiltak, og i høst har Veidekke Eiendom, Oslo Areal og Stor Oslo Eiendom samarbeidet med F21 om gjennomføring av flere av forslagene.

Tiltaket som nå gjennomføres skal sikre del av skoleveien mot Helsfyr stasjon, ettersom mange elever går over plassen på utsiden av Fyrstikktorget. Denne plassen brukes i dag som manøvreringsområde for lastebiler til næringsbygget i Grensesvingen 9.

10 av dagens parkeringsplasser mot Fyrstikktorget fjernes og erstattes av 10 stk trær med stor plantekasse og sittebenker. Plantekassene skjermer en rødmalt gangtrassè langs Fyrstikktorget. En tidligere stengt port i enden av trassèen åpnes og males i gul farge

Elever fra F21 skole har deltatt i malearbeidene, inkludert gule «logomerker» som er designet av elever på F21. Og fasadene på Fyrstikktorget har fått ny belysning av høy kvalitet som lyser opp gangtrassèen.

Den nye gangtrassèen ligger på samme sted som det vil bli et nytt, bilfritt gatetun i det nye prosjektet.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
IMG_7422 IMG_7422 IMG_5790 IMG_5790 20190509_184308 20190509_184308