Universitetet i Bergen velger datalagring fra HP
Gå tilbake

Universitetet i Bergen velger datalagring fra HP

25. oktober 2006

Oslo, 23. oktober, 2006 – Universitetet i Bergen (UiB) og HP har signert en treårs avtale om kjøp av datalagringsprodukter med opsjon på to nye år. I første omgang anskaffes det en lagringsmengde på 100 terrabyte for å håndtere universitets 30.000 brukere.

Universitetet i Bergen har fra tidligere også rammeavtale på PCer og servere fra HP. Nå har universitetet besluttet å også velge HPs datalagringsprodukter. I første omgang skal HP levere to løsninger av typen HP StorageWorks Enterprise Virtual Array 8000, som utgjør en kapasitet på om lag 100 terrabyte (100.000 gigabyte). Det forventes at denne lagringsmengden vil dobles innen 3 år for å møte de stadig voksende datalagringskravene som UiB står overfor.

– Etter en grundig anbudsrunde med alle sentrale leverandører landet vi på HP som leverandør til det som blir vårt nye kjernesystem for datalagring. Med den nye løsningen får vi vesentlig forbedret ytelse enn det vi har i dag og vi blir godt rustet til å møte kommende krav til datalagringsplass, sier Per O. Bruvold som er IKT innkjøper ved Universitetet i Bergen.

Universitetet har om lag 30.000 IT-brukere og en fleksibel løsning som skalerer godt er viktig. Løsningen HP leverer innebærer blant annet at man både kan benytte fiber- og SATA-disker ut fra hvilke krav man har til ytelse, sikkerhet og tilgjengelighet.

– Dette er en strategisk viktig avtale for oss i HP. Vi er glade for at vi i tillegg til å levere PCer og servere også blir valgt som leverandør av datalagringsprodukter og langt på vei blir en totalleverandør av IT for Universitetet i Bergen. Universitetet vil ved å velge én totalleverandør som baserer seg på industristandard produkter oppnå en rekke fordeler både hva gjelder fleksibilitet og totale eierkostnader, sier Britt Fidjestøl, sjef for Enterprise Servers and Storage i HP Norge.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Britt Fidjestøl, sjef for Enterprise Servers and Storage i HP Norge
Mobil: 97 05 78 80

eller

Per O. Bruvold, IKT Innkjøper ved Universitetet i Bergen
Telefon: +47 55 58 42 12

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email