Tung satsing på miljø og energieffektivitet i Bryn-Helsfyr-bygg
Gå tilbake

Tung satsing på miljø og energieffektivitet i Bryn-Helsfyr-bygg

19. juni 2007

I følge en artikkel på www.ne.no skal Argentum bruke 15 millioner kroner på en totalrenovering av Brynsveien 18 på Bryn-Helsfyr. Særlig fokus legges på miljø og energieffektive løsninger. Målet er å gi leietakerne lavere driftskostnader og utleier et konkurransefortrinn i utleiemarkedet.

Næringsbygget, som ble oppført i 1957 og rommer ca 2500 kvm, ligger sentralt plassert mellom Helsfyr og Brynseng T-banestasjoner. Etter renoveringen vil bygget fremstå som et moderne, miljøvennlig og energieffektivt kontorbygg, hvor man blant annet skal legge opp til variabel styring av varme på hvert enkelt kontor.

– Vi har en del grunnkostnader nå, men investeringene vil gjøre det rimelig og enkelt å endre lokaler for leietakere. Vi håper også at leietakerne skal få lavere driftskostnader. Det vil gi oss et konkurransefortrinn, sier daglig leder Hans Petter Kvalø i Argentum til www.ne.no.

Ny leietaker
Argentum har inngått leieavtale med utstyrleverandøren Akumed AS, som skal leie 850 kvadratmeter i det nyrenoverte bygget. Selskapet, som leverer medisinsk utstyr til helseinstitusjoner, flytter fra sine nåværende lokaler i Østensjøveien 27 og vil være på plass i Brynsveien 18 i løpet av sommeren. Kvalø forteller at 2,5 av bygningens 4,5 etasjer vil være ferdig renovert i løpet av sommeren.

– Dette bekrefter de positive trendene vi opplever i Bryn-Helsfyr-området generelt. Svært mange velger å bli innen området når de av ulike grunner må relokalisere, og dette er en utmerket attest. Vi synes også det gledelig å se at bygg moderniseres, og ikke minst at man satser på miljøvennlige løsninger, sier Per Kristian Lundquist, koordinator i Bryn-Helsfyr-prosjektet.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email