Trygg drift på Apexklinikken
Gå tilbake

Trygg drift på Apexklinikken

12. mai 2020

8 uker etter regjeringens «lockdown» er driften godt igang igjen ved det tverrfaglige helsesenteret Apexklinikken på Helsfyr. Daglig leder Kjetil Nord-Varhaug kan fortelle at ting har gått over all forventning. Strenge smittevernsregler hindrer ikke pasienter og kunder i å få en god opplevelse under besøket.

Følger retningslinjene

 Det har vært veldig greit å få klare retningslinjer å forholde seg til fra Helsedirektoratet, sier Kjetil. – Fra 16.4 og 5 uker var det meste av klinikken stengt, bare legespesialistene kunne holde oppe og avlaste den offentlige helsetjenesten med akutte tilfeller. Nå planlegger vi å kunne åpne treningsstudioet 15. juni, etter Helsedirektoratets anbefalinger.

Viktig å gi kundene en god opplevelse

Kjetil kan fortelle at de utarbeidet egne tilpassede smittevernsregler basert på FHI sin veileder. – Det viktigste er å hindre at de som er syke eller har vært i kontakt med noen som er smittet, ikke kommer inn på klinikken. Og så er utfordringen å forhindre smitte samtidig som at kundene våre skal ha en fin opplevelse mens de er her, sier han.

Les også: Styrker helsetilbudet med innovativ teknologi

Strenge smittevernsregler

Vennlige, men tydelige, plakater møter de besøkende. Hvis du er i karantene, isolat eller har symptomer på korona kan du ikke komme inn på klinikken. Dette får man beskjed om også på sms når man bestiller time. På venterommet står stolene langt fra hverandre, det er markert avstand til resepsjonen og det er satt frem antibac. Alle bes om å vise hensyn og holde avstand. Nesten uten at pasientene merker det, går resepsjonsleder Guro Kjølstad Kreppene over alle flater med såpevann og antibac etter hver enkelt.

Veldig rent

– Det har aldri vært så rent som nå, sier Guro og smiler. Hun kan fortelle at alle terapeutene rengjør etter hver pasient på behandlingsrommet og ute i salen. I tillegg til vanlig rengjøring tas det ekstra dugnadsøkter ute i treningssalen.

Har savnet klinikken

Per Olof Petersson har gått jevnlig til fysioterapeut Silje Holstad for å forebygge nakke/rygg-plager. Da klinikken ble stengt av på grunn av koronaviruset fikk han ikke gått til behandling og trening, noe som resulterte i delvis sykemelding. Nå er han veldig glad for å kunne være tilbake.

Hjemmekontor og fravær av trening gjorde at plagene satte seg i nakken og ryggen igjen. Nå skjønner jeg hvor viktig det er å komme hit regelmessig, sier Per Olof.

Behandling hindrer sykemelding

Per Olof har allerede rukket å være på klinikken noen ganger etter gjenåpningen. Nå er han godt i gang med både behandling og trening hos Silje Holstad. Han får også hjelp av kiropraktor Cathrine Natland for å få løsnet litt ekstra. Behandlingen hindrer at Per Olof blir fullt sykmeldt.

Føler seg helt trygg

– Silje er påpasselig på at jeg bruker antibac før timen, og jeg ser jo at det er gjort endel tiltak, men for meg er opplevelsen den samme, sier Per Olof.

Han har lagt merke til plakatene, antibacen som står fremme, dusjene som er stengt, egne kundetoaletter, mer plass mellom stolene på venterommet og merkingene foran resepsjonsdisken.

– Ingen ting av dette gjør noe for meg, det gjør meg bare trygg på at klinikken tar riktige forholdsregler. Jeg er bare så glad for å være tilbake igjen, avslutter Per Olof.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
IMG_20200506_122647 – Kopi IMG_20200506_122647 – Kopi IMG_20200506_120920__01 IMG_20200506_120920__01 IMG_20200505_140748__01 IMG_20200505_140748__01 Oslo  20150527NæringseiendomsbilderFoto: nyebilder.no Oslo  20150527NæringseiendomsbilderFoto: nyebilder.no