To nye deltakere til Bryn-Helsfyr-prosjektet
Gå tilbake

To nye deltakere til Bryn-Helsfyr-prosjektet

5. mai 2010

– unikt samarbeid runder 20 deltakere

Ytterligere to eiendomsaktører med interesser på Bryn-Helsfyr har valgt å bli med i Bryn-Helsfyr-prosjektet, et langsiktig samarbeid om felles identitetsbygging av området som Oslos knutepunkt for næringsvirksomhet. Få uker etter at Oslo Areal meldte sin ankomst, er det klart at Østensjøveien 43 AS v/Investire Eiendom og AF Gruppen Norge AS går inn som deltaker nr 19 og 20 i prosjektet.

Østensjøveien 43
Østensjøveien 43 er et kontorbygg sentralt plassert ved Brynseng T-banestasjon. Bygget er på ca 6800 kvm fordelt på fem etasjer over bakkeplan. Etter at Finanstilsynet, som i en årrekke leide et stort areal i bygget, nylig flyttet ut, er nå over 6000 kvm under rehabilitering og ledig for utleie.

Eieren er optimistisk til å få leid ut. – Bygget har vært nær fullsatt i 23 år, så det er lenge siden vi har testet markedet, sier Erich Holte i Investire Eiendom, som eier 100 prosent av Østensjøveien 43 AS. – Bryn-Helsfyr er i vinden, og vi registrerer at andre godt plasserte bygg i området for tiden fyller ledige arealer ganske raskt. Beliggenhet, profilering og potensial for leietakertilpasning gjør dette til et attraktivt produkt, og vi håper å ha fylt opp det meste av bygget før året er omme, sier han.

AF Gruppen inntar nytt landemerke
Det ledende norske entreprenør- og industrikonsernet AF Gruppen har hatt ansvaret for oppføringen av områdets nylig ferdigstilte, arkitektoniske landemerke, Helsfyr Atrium. Selskapet har selv valgt å lokalisere virksomheten sin i dette bygget, og er i likhet med flere andre leietakere nylig kommet seg vel på plass.

Mens bygget nærmer seg endelig ferdigstillelse, har så langt, i tillegg til AF Gruppen, Network Norway, AstraZeneca, Philips Norge, NetPrint og Sektor EiendomsPartner inngått leieavtaler i bygget Sistnevnte har stått for utviklingen av prosjektet, og har ansvar for utleie og ferdigstillelse sammen med AF Gruppen. AF Gruppen leier totalt ca.17.000 kvm, hvorav en etasje er fremutleiet til Spartacus Forvaltning. Det gjenstår i hele prosjektet 4.800 kvm for utleie. Her har man som mål å fylle opp bygget før året er omme.

– Kombinasjonen av arkitektur, beliggenhet og spektakulær utsikt over Oslo bidrar til betydelig interesse fra leiemarkedet, sier Per Olav Bernhardsen, direktør i AF Eiendom. – De ledige lokalene byr på gode muligheter til fornuftige priser for mange kontorbrukere. Vi har selv en betydelig historikk som leietakere på Bryn-Helsfyr, og er glade for å være tilbake. Vi har sterk tro på den videre utviklingen både for Helsfyr Atrium og dette næringsområdet i sin helhet.

Helsfyr Atrium består av to bygninger på henholdsvis 8 og 14 etasjer, bundet sammen av et glassatrium. I tillegg er det totalt 360 parkeringsplasser, hvorav 276 i kjelleranlegget og de resterende utendørs.

Bryn-Helsfyr-prosjektet runder 20 deltakere
Medregnet Østensjøveien 43 AS og AF Gruppen har Bryn-Helsfyr-prosjektet nå 20 deltakere. De mener områdets unike kombinasjon av beliggenhet, vel utbygd kommunikasjon og allsidig tilbud av kontorlokaler og fasiliteter utgjør muligheter for videreutvikling og vekst. Bryn-Helsfyr-prosjektet har siden 2001 gjort en samlet innsats for en mer tydelig og enhetlig markedsføring av området som et av fremtidens sentre for næringseiendom i Oslo. De andre deltakerne er Oslo Areal, Bryn Eiendom, Sparebank1 Gruppen, Entra Eiendom, Jotne Eiendom, HAS Investment, BundeBygg, Pecunia Eiendomsselskap, SAAS Eiendom, NCC Property Development, Sektor Eiendomspartner, NAF, Brødrene Jensen, Jahre Eiendom, Gasmann Eiendom og Sigellen.

Per Kristian Lundquist i Sandia Gruppen, koordinator og talsmann for prosjektet, gleder seg over økende interesse for deltakelse. – Mange aktører har registrert at vi setter området og dets fortrinn på kartet, og vi kontaktes for tiden av flere med interesser på Bryn-Helsfyr. Det ligger mye kraft i et stort, samtstemt kor, og vi ønsker selvsagt å dekke mest mulig av områdets totale eiendomsareal via deltakerne. Området kommuniserer sine fortrinn sterkere og tydeligere jo flere som deltar, sier han.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Østensjøveien 43 bilde2 Østensjøveien 43 bilde2