Tennisfesten igang på CANAL+
Gå tilbake

Tennisfesten igang på CANAL+

26. juni 2012

Wimbledon fra 25. juni til 8. juli: CANAL+, med hovedkontor i toppen av Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo,  direktesender verdens eldste og mest prestisjefulle tennisturnering. Her er sendeplan og eksperttips:

Ifølge en pressemelding fra selskapet kan du fra første serve mandag 25. juni og helt frem til herrefinalen søndag 8. juli følge turneringen direkte på CANAL+ Fotball/Sport HD og CANAL+ Sport 3. Christian Ruud og Øivind Sørvald kommenterer.

CANAL+-kommentator og tennisekspert Christian Ruud har klare favoritter foran årets Wimbledon-turnering. Her gir han sine eksperttips for årets turnering som serves i gang førstkommende mandag.

Årets herrefavoritter
– Det er ingen tvil om at Djokovic, Federer og Nadal er et par hakk bedre enn guttene som følger bak. Av disse har jeg Federer som favoritt, da han har spilt glimrende tennis på raske underlag de siste sju månedene. Men alle tre besitter vanvittige kvaliteter i spillet sitt – så her vil også dagsformen spille inn, sier Christian Ruud i meldingen.

Utfordrere
Flere utfordrere puster de tre største i nakken, og Christian har tro på flere av disse.

– Av utfordrere vil jeg nevne Tsonga, Berdych og Murray, og så har jeg Isner som en stor outsider. Tsonga viste kvaliteter i fjor med seier over Federer i kvartfinalen, og har et stort spill når han har dagen. Berdych har spilt finale tidligere og er sikkert sulten på en seier. Han har spilt bra i år og klarer han å holde nervene i sjakk, er det ikke usannsynlig at han når helt til topps.

Murray, som omtales som den evige toer, drømmer nok om å motbevise kritikerne med en Wimbledon-tittel på hjemmebane. Og flere spør seg om samarbeidet med Ivan Lendl snart begynner å bære frukter? Det vil i hvert fall ikke stå på innsatsen til Murray, sier Ruud.

– Også Isner har vist god form tidligere i år med blant annet seier over Djokovic i Indian Wells. Han har ikke vært på topp i det siste, men med den serven han innehar er det ikke tvil om at han kan nå langt og true de fleste, fortsetter Ruud.

Ekspertens favoritter blant damene
Blant damene har det vært jevnere, men også her finnes det spillere som har utmerket seg. – Sharapova og Azarenka er mine favoritter blant damene. Sharapova er i knallform og med seieren i French Open, den erfaringen hun har fra tidligere Wimbledon-seire samt finalespill i fjor – gjør henne til min største favoritt. Azarenka var uslåelig de første månedene i år, men har slitt med formen i det siste. Hun er en fighter og kan fint finne formen igjen, sier CANAL+-kommentator Christian Ruud.

Flere damefavoritter
– Serena Williams må selvfølgelig også regnes som storfavoritt, da hun er en meget god server og gresspiller. Hun har også fire Wimbledon-titler fra tidligere og har rutinen – selv om hun har vært ustabil det siste året.

– Fjorårets vinner Petra Kvitova har et spill som passer utmerket på gress og det er ikke utenkelig at hun kan gjenta bragden fra i fjor. Stosur og Li Na har jeg som nærmeste utfordrere. Videre er Wozniaki og Radvanska begge dyktige spillere – men jeg tror ikke de har aggressivt nok spill til å nå helt til topps, avslutter Christian Ruud.

Christian Ruud vil kommentere årets Wimbledon-turnering på CANAL+ Fotball sammen med Øivind Sørvald. Se komplett sendeplan nedenfor.

Sendeplan
Mandag 25. juni kl. 14.00-22.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD og CANAL+ Sport 3. Kommentator: ØS / CR.

Tirsdag 26. juni kl. 14.00-22.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD og CANAL+ Sport 3. Kommentator: CR / ØS.

Onsdag 27. juni kl. 14.00-22.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD og CANAL+ Sport 3. Kommentator: ØS / CR.

Torsdag 28. juni kl. 14.00-22.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD og CANAL+ Sport 3.

Kommentator: CR / ØS.
Fredag 29. juni kl. 14.00-22.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD og CANAL+ Sport 3.

Kommentator: ØS / CR.
Lørdag 30. juni kl. 14.00-22.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD og CANAL+ Sport 3.

Kommentator: CR.
Søndag 1. juli – hviledag

Mandag 2. juli kl. 14.00-22.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD og CANAL+ Sport 3. Kommentatorer: CR og ØS.

Tirsdag 3. juli kl. 14.00-18.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD og CANAL+ Sport 3. Kommentatorer: CR og ØS.

Onsdag 4. juli kl. 14.00-19.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD og CANAL+ Sport 3.

Kommentatorer: CR og ØS.
Torsdag 5. juli kl. 14.00-18.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD.

Kommentatorer: CR og ØS.
Fredag 6. juli kl. 14.00-19.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD.

Kommentatorer: CR og ØS.

Lørdag 7. juli kl. 14.00-17.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD.

Kommentatorer: CR og ØS.

Søndag 8. juli kl. 14.00-18.00 på CANAL+ Fotball/Sport HD.

Kommentatorer: CR og ØS.

 

Kilde og tennisbilde: www.canalplus.no
Bilde av Helsfyr Panorama: Thomas Bjørnflaten, Nye bilder.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Foto: nyebilder.no Foto: nyebilder.no