Teknologiselskapet Banqsoft vokser videre med nytt oppkjøp
Gå tilbake

Teknologiselskapet Banqsoft vokser videre med nytt oppkjøp

5. november 2020

Det hurtigvoksende FinTech-selskapet Banqsoft, med norsk hovedkontor på Bryn, har inngått en avtale om å kjøpe det norske programvareselskapet Concent.

Banqsoft er et multinasjonalt selskap spesialisert innen programvare til finanssektoren, og har hatt hovedkontor i Østensjøveien 32 på Bryn i over 10 år.

Det strategiske oppkjøpet av Concent er ifølge en melding en del av en internasjonal vekststrategi støttet av Banqsofts eier, den danske IT-gruppen KMD, som igjen er en del av NEC Corporation, en global leder innen integrering av IT- og nettverksteknologier:

«Banqsofts kjøp av Concent vil utfylle selskapets nåværende virksomhet og utvide posisjonen innen markedssegmentet for kredittstyringsprogramvare. Banqsoft vil overta kundeforhold, programvare og 85 ansatte lokalisert i Norge, Polen og Sverige. De to selskapene vil slå seg sammen og fortsette å vokse som Banqsoft».

Les også: «Teknologiselskapet Xledger: Vokser på å spille andre gode» 

– Oppkjøpet av Concent passer perfekt til vår vekstplan, sier Terje Kjøs, administrerende direktør i Banqsoft. – Concent har dyktige medarbeidere og en komplementær produktlinje innen kredittadministrasjon. Oppkjøpet tilfører også nye kunder til vår portefølje. Det er en god strategisk passform, og vi er glade for at Concent blir en del av Banqsoft.

– Over flere år har Concent erfart betydelig vekst og lønnsomhet. Selskapet har etablert seg som en attraktiv partner for større aktører i den internasjonale FinTech-bransjen. Et industrielt eierskap hos Banqsoft/KMD vil styrke forretningens strategiske posisjon og danne et solid fundament for videre vekst, sier Thor Eika, styreleder i Concent og direktør i Treschow-Fritzøe – som nå selger sin andel på 51 prosent av aksjene i Concent.

Les også: «Skal styrke Jabra Norges satsing på samarbeidsløsninger»

Aabø-Evensen fungerer som juridisk rådgiver for Banqsoft og KMD i forbindelse med transaksjonen, og bistår med alle juridiske forhold knyttet til oppkjøpet.

Banqsofts kjernevirksomhet er programvareløsninger for effektiv porteføljestyring av lån, leasing, lagerfinansiering, flåtefinansiering, kort og sparing for finansieringsselskaper og banker. Det multinasjonale selskapet har en sterk posisjon innen objektsfinansiering med bilfinans som største område. I tillegg har selskapet opparbeidet seg en stadig sterkere posisjon som leverandør til digital banksektor.

Banqsofts kunder er lokalisert i Norden, Polen, Storbritannia og de baltiske landene, og inkluderer selskaper som Santander, Handelsbanken, Bank Norwegian, Nordea Finans, Volkswagen Finans og Toyota Financial Services. Selskapet har rundt 250 ansatte i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Polen.


Personbildet: Oddbjørn Bergem, adm. dir i  Concent  (t.v.) og Terje Kjøs,a dm. dir. i Banqsoft. (Foto: Banqsoft)
Gruppebilde (Foto: Banqsoft)

Kilder: Pressemelding og Banqsoft.com

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
last ned last ned DSC03271 DSC03271 Banqsoft Oppkjøp Nov 2020 Banqsoft Oppkjøp Nov 2020 Østensjøveien 34 og 32. Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet Østensjøveien 34 og 32. Foto Bryn-Helsfyr-samarbeidet