Techstep kjøper seg enda sterkere på mobilitetsløsninger
Gå tilbake

Techstep kjøper seg enda sterkere på mobilitetsløsninger

4. september 2020

Det børsnoterte teknologiselskapet Techstep ASA med hovedkontor i Brynsalléen 4 på Bryn kjøper Optidev AB for 200 millioner svenske kroner. Oppkjøpet skal styrke selskapets nordiske lederposisjon på totalløsninger for digitale og mobile arbeidsplasser, såkalte Managed Mobility Services (MMS).

«MMS er et av de raskest voksende segmentene innen det globale markedet for telekom og IT tjenester, og oppkjøpet av Optidev vil vesentlig styrke vår posisjon i dette attraktive segmentet», sier Jens Haviken, CEO i Techstep i en melding. «Vi er to komplementære virksomheter med meget kompetente ansatte som har et genuint ønske om å levere verdiskapende mobilitetsløsninger til våre kunder. Sammen vil Techstep og Optidev danne en sterk plattform for videre vekst».

Sammen blir selskapene en ledende IP- og programvarefokusert leverandør av løsninger for digitale og mobile arbeidsplasser med sterke etablerte posisjoner i Norge og Sverige, og en økende tilstedeværelse i Danmark. Oppkjøpet er i tråd med Techsteps uttalte nordiske vekststrategi. Techstep vil etter at transaksjonen er gjennomført ha ca. 60 millioner norske kroner i årlige abonnementsinntekter (ARR) (per 30. juni 2020).

Les også: «Samarbeider om helseteknologi for bedre hjemmeoppfølging»

Optidev er en utvikler og leverandør av B2B-programvare og mobilitetsløsninger til hovedsakelig kunder innen transport, logistikk og nødetater i Sverige, Norge og Danmark.  Hovedkontoret ligger i Borås, Sverige, og selskapet har 85 ansatte.

«Optidev har utviklet og levert forretningskritiske mobilitetsløsninger siden 2000. Alt fra digitalisering for bransjeledende transport- og logistikkselskaper til systemer for billettkontroll på t-banen. Vi ser Techstep med sin MMS-kompetanse som en utrolig god match der begge selskapene utfyller hverandre godt», sier Fredrik Logenius, administrerende direktør i Optidev. «Sammen vil selskapene våre tilby markedsledende mobilitetsløsninger støttet av en sterk nordisk organisasjon for å drive fremtidig vekst.»

Les også; Skaper mobile arbeidsplasser – med byens beste mobilitet 

Optidev er et raskt voksende og lønnsomt selskap og hadde en omsetning på 188 millioner svenske kroner i 2019, en bruttofortjeneste på 103 millioner kroner, og EBITDA på 26 millioner kroner. Optidev vil drives som en egen forretningsenhet ledet av Fredrik Logenius. Han vil også gå inn i Techsteps ledergruppe. Selskapene vil dele beste-praksis for å optimalisere drift og forbedre marginer.


Personbilder: Foto: Marthe Haarstad

Eksteriørbilder av Brynsalleen 4: Foto: Malling & Co

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Techstep interiør BA4 Techstep interiør BA4 Techstep Oppkjøp Techstep Oppkjøp BA 4 Eksteriør BA 4 Eksteriør Techstep Oppkjøp 2 Techstep Oppkjøp 2