Tech Data signerer avtale med Finlux
Gå tilbake

Tech Data signerer avtale med Finlux

24. mai 2007

Tech Data signerer avtale med Finlux, for distribusjon og salg av LCD TV for det nordiske markedet.

Avtalen med Finlux trådde nylig i kraft og produkene finnes nå på lager hos Tech Data. Avtalen har en verdi på circa 150 millioner NOK første året.

Nye Finlux vendte tilbake til det finske markedet høsten 2006 via Vestel, den største tv-produsenten i Europa. Vestel er et internasjonalt konsern, som takket være selskapets fokus på produktutvikling, var raskt klare til å lansere den nyeste teknologi og design som markedet etterspør.

Oy Vestel Scandinavia Ab i Helsingfors?Vanda er ansvarlige for Finlux varemerke samt markedsføring og salg av Finlux produkter i Norden. Finlux utvider
hele tiden sitt produktsortiment, som i framtiden kommer til å dekke alle sektorer innenfor hjemme elektronikk.

Vi har valgt å samarbeide med Finlux som leverandør i Norden. De er en stor global aktør
med et velkjent varemerke og et brett produktsortiment innenfor LCD-TV. Produktsortiment fra Finlux passer godt inn i Tech Datas øvrige satsning på konsumentelektronikk, samtidig som begge selskaper har store ambisjoner på det norske markedet, sier adm.dir. Erik Frøystein i Tech Data.

Vi ønsket et globalt selskap som samarbeidspartner innenfor distribusjon av våre produkter utenfor de tradisjonelle distribusjonskanalene innen konsumentelektronikk i Norden. Vi valgte Tech Data på grunn av deres sterke stilling i markedet, gode kompetanse, store kundenett og velfungerende logistikk sier Jørgen Hjort, vice VD i Sverige på Oy Vestel Scandinavia Ab.

For mer informasjon, kontakt:
Erik Frøystein, adm.dir. Tech Data Norge på telefon 22 57 96 88 eller mob. 911 22 937
E-mail: erik.froystein@techdata.no

Kontaktperson Finlux: Jørgen Hjort, vice VD i Sverige, Oy Vestel Scandinavia Ab.
Tel: +46(0)705271102
E-mail: jorgen.hjort@finlux.fi

Om Tech Data

TD Tech Data AS er datterfirma av Tech Data Corporation, Florida, U.S.A.
Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS: TECD), etablert 1974, er verdens nest største distributør av IT-produkter, logistikk- og andre verdiskapende tjenester. Firmaet, som er på Fortune 500-listen, med datterfirma har over 90 000 IT-forhandlere i U.S.A., Canada, Karibien, Latinamerika, Europa og Midtøsten.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email