Takstmannens valg
Gå tilbake

Takstmannens valg

17. mars 2016

Norges Takseringsforbund holder til i den ærverdige gamle direktørboligen til fyrstikkfabrikken på Helsfyr. Forbundet, som er Norges største og eldste, flyttet til Helsfyr i 1990 og holder til i lokalene på tredje tiår. De 19 ansatte trives i et lokale med sjel i historiske omgivelser.

Norges Takseringsforbund ble etablert i 1957 og er et forbund av og for takstmenn. Forbundet har 1.200 medlemmer, som arbeider med taksering av bolig, næring, skade, landbruk, maskin, bil og båt. Taksering utføres blant annet i forbindelse med auksjoner, forsikringssaker eller eiendomssalg.

Forbundet holder hus i den gamle direktørboligen ved fyrstikkfabrikken, som ligger et stenkast fra Fyrstikktorget. Den staselige bygningen er fra ca. 1915 og er tegnet av arkitekt Magnus Poulssen, som for øvrig var en av arkitektene som tegnet Rådhuset og Lille Tøyen Hageby (kilde; Malerhaugen vel).

— Da vi skulle finne nye lokaler tilbake i 1990 nedsatte vi en egen huskomite som vurderte mulighetene. Valget falt på Fyrstikkalleen 20, som vi selv eier. Vi trives godt, både i lokalene og i området, sier markedssjef Catharina Kruse (bildet).

Området har historisk sus, skjønt denne ikke er udelt positiv. De røde teglsteinsbygningene, som i dag er Fyrstikktorget, bærer minnet om fyrstikkarbeiderskene som sto bak den legendariske streiken i 1889, og ble bildet på underbetalte fabrikkarbeidersker som arbeidet under til dels livsfarlige arbeidskår. Fyrstikkproduksjonen opphørte i 1967. Hovedfabrikken ble på 1980-tallet omgjort til Fyrstikktorget senter. I 2010 åpnet Oslo kommunes skolesatsing i andre deler av den gamle fabrikken.

— Helsfyr er sentralt med enkel adkomst fra Gardermoen og Oslo, både med kollektivtransport og bil. Vi er også privilegerte med gode parkeringsmuligheter på egen eiendom. Forbundet har medlemmer over hele landet, så det er viktig for oss med god kommunikasjon for besøkende, forklarer Kruse, som også er fornøyd med at Helsfyr er et område i utvikling:

— Det har skjedd mye siden vi etablerte oss her i 1990. Utviklingen er fremdeles stor og vi har tro på Helsfyr som et attraktivt sted fremover. Vi opplever at valget har vært en god investering, men det er klart at det kanskje viktigste for oss er at dette er et hyggelig område som vi trives i, sier hun.

Eldste organisasjon

Norges Takseringsforbund (NTF) er landets største og eldste organisasjon for takstforetak og takstmenn.

— NTF-sertifiserte takstmenn har gjennomført den lengste, offentlig godkjente, takstutdanningen i Norge. Vi er den eneste organisasjonen som stiller karakterkrav for å bli medlem, og vi stiller høye krav til årlig etter- og videreutdanning, forklarer Kruse.

Forbundets medlemmer utfører takst over hele landet, på mange ulike områder som bolig, næringseiendom, skade, landbruk, industri og teknologi. Videre representerer forbundet Norge i europeiske og internasjonale takstorganisasjoner.

— Følgelig er det viktig for oss å holde til på et sentralt sted med gode ankomstmuligheter, sier Kruse, som ikke legger skjul på å være stolt over representative lokaler for besøkende medlemmer.

Internasjonal tilknytning

NTF representerer den norske takseringsbransjen i alle viktige fagfora internasjonalt. Samarbeidet omfatter både europeiske og verdensomspennende organisasjoner.

— Det internasjonale samarbeidet bidrar til at Norges Takseringsforbund tidlig kan tilpasse seg krav og bransjetrender fra utlandet. Samtidig er vi med og kan gi takseringsfaget en norsk stemme på verdensbasis, forklarer markedssjefen.

Som eneste takstorganisasjon i Norge har NTF medlemskap i TEGoVA, som er den europeiske sammenslutningen for takstorganisasjoner. NTF er også representert i den internasjonale komiteen for takseringsstandardisering, IVSC.

 [Billedtekst:  TRO PÅ HELSFYR: — Det har skjedd mye siden vi etablerte oss på Helsfyr i 1990. Utviklingen er fremdeles stor og vi har tro på Helsfyr som et attraktivt sted fremover, sier markedssjef Catharina Kruse i Norges Takseringsforbund, som holder til i Fyrstikkalleen på Helsfyr.]

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
norges_takseringsforbund_catharina_kruse norges_takseringsforbund_catharina_kruse