Swarco leverer signalsystemer til Bybanen i Bergen
Gå tilbake

Swarco leverer signalsystemer til Bybanen i Bergen

23. september 2008

Swarco, som har kontorer i Brynsveien på Bryn-Helsfyr i Oslo, vant nylig kontrakten om totalleveranse av signalsystemer til Bybanen i Bergen.

Swarco er stolte over å ha vunnet kontrakten om totalleveranse av signalsystemer til Bybanen i Bergen – som er Nordens største UTC (Urban traffic control) prosjekt i 2008.

Etter mange forhandlingsmøter og i hard konkurranse med konkurrentene, ble Swarcos løsning vurdert som det beste og mest profesjonelle alternativet. Swarco ble i hovedsak valgt pga. teknisk løsning, kompetanse, plan for gjennomføring samt totaløkonomi.

– Swarco skal levere og montere 27 komplette nye signalanlegg, samt ustyr for kommunikasjon opp mot styre og overvåkningssentral. Prosessen omfatter også programmering og optimalisering av anleggene. Målsetningen med Bybanen er å gi den absolutt prioritet gjennom byen. Og det vil bli behov for trafikkteknisk gjennomgang og optimalisering av eksisterende signalanlegg som berøres av Bybanen, noe Swarco vil utføre, sier prosjektleder Bjørn Tore Aaslund, som vil ha base i Bergen under prosjektperioden.

– Prosjektet går igjennom flere etapper og det vil være en konstant omlegging av trafikken i Bergen. Swarco vil her være med på å tilrettelegge for trafikanter og fotgjengere på best mulig måte i form av endring av signalanleggets funksjonalitet under hele byggeperioden. Det vil være en tett dialog opp mot andre kontraktspartner. Dette er en stor leveranse for oss og vi i Swarco ser frem i mot å starte opp og kunne gi kunden samt trafikanter en positiv opplevelse for kollektivtransporten i Bergen når prosjektet står ferdig, sier Bjørn Tore.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email